20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    “Τα Όσκαρ είναι μία πολιτική καμπάνια”

    Όταν είσαι ένας από τους πιο διάσημους και πανίσχυρους ανθρώπους του Hollywood σίγουρα δεν έχεις πρόβλημα να πεις κάποια πράγματα έξω από τα δόντια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο George Lucas που δεν μάσησε τα λόγια του όταν τον ρώτησαν για τα βραβεία των Όσκαρ.

    george-lucas

    Σε πρόσφατη εμφάνισή του στο This Morning του CBS, όπου οι παρουσιαστές του show τον ρώτησαν την άποψή του ειδικά για το σνομπάρισμα των μαύρων ηθοποιών στις υποψηφιότητες των Όσκαρ και κυρίως εκείνη του David Oyelοwo στο φιλμ Selma, o Lucas χωρίς να το πολυσκεφτεί, δήλωσε πως τα βραβεία έχουν γίνει μία πολιτική καμπάνια και δεν έχουν καμία σχέση πλέον με την καλλιτεχνική προσπάθεια.
    Και συνέχισε λέγοντας: “Γιατί πιστεύετε εκλέγουμε ανθρώπους που τείνουν στο να μην είναι οι πιο ταλαντούχοι, να μην είναι οι καλύτεροι και οι πιο έξυπνοι που έχουμε στη χώρα; Όλα έχουν να κάνουν με την πολιτική. Και νομίζω πως αυτό μας πονάει όλους”. 
    Ο Lucas που είχε δουλέψει με τον Oyewlowo στο φιλμ Red Tails, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του ηθοποιού. Σίγουρα την άποψή του επί του θέματος θα την άκουσαν καλά εκεί στο Χόλιγουντ. Μπορεί η ταινία της Ava Marie DuVerna να μπήκε στις υποψηφιότητες κατηγορίες για Καλύτερη Ταινία και Καλύτερο Τραγούδι, ωστόσο το σνομπάρισμα που υπήρξε σε άλλες κατηγορίες έχει συγκεντρώσει μεγάλες αντιδράσεις, όχι μόνο από τον George Lucas. Για παράδειγμα το πρόσφατο “Fuck them” του Spike Lee δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλια…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles