20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο ΟΤΕ επιβραβεύει τους πελάτες των πιο παλιών γραμμών με δωρεάν σταθερή τηλεφωνία & Internet καθώς και με OTE TV

    Μαζί με τους συνδρομητές του γιορτάζει ο Όμιλος ΟΤΕ τα γενέθλιά του, καθώς η λειτουργία του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ξεκίνησε επίσημα πριν από 66 χρόνια, στα τέλη του 1949.

     Επιτραπέζια τηλεφωνική συσκευή του 1936

    Ο Όμιλος ΟΤΕ επιβραβεύει τους σημερινούς πελάτες των πιο παλιών γραμμών τηλεφωνίας, 96 συνολικά, με δωρεάν σταθερή τηλεφωνία & Internet[1], καθώς και με OTE TV[2] για 24 μήνες. Οι γραμμές αυτές ενεργοποιήθηκαν το 1949 και το 1950, ανήκουν σε οικιακούς πελάτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Χίο και χρησιμοποιούνται από τους συνδρομητές από τότε μέχρι σήμερα αδιάκοπα.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας. Από το 1949, μεταφέρει μέσα από τα δίκτυά του τις σκέψεις, τις ιδέες, τις χαρές και τις λύπες εκατομμυρίων ανθρώπων. Στηριζόμαστε στην ιστορία μας και στην πολυετή σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας για να προχωρήσουμε στο μέλλον, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά. Η καθιέρωση της ενιαίας εμπορικής μάρκας COSMOTE είναι φυσική εξέλιξη για μας και μια νέα σελίδα στη ιστορία μας.»

    ΟΤΕ Όμιλος Εταιριών 5

    Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Ομίλου ΟΤΕ

    Πριν 66 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1949, ξεκινούσε η εμπορική λειτουργία του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος. Είχε προηγηθεί η ίδρυση του ΟΤΕ στις 23 Οκτωβρίου. Ο νέος εθνικός τηλεπικοινωνιακός φορέας συμπεριέλαβε στη δικαιοδοσία του την εκμετάλλευση όλων των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που μέχρι τότε ανήκαν στη δικαιοδοσία του υπουργείου των Τ.Τ.Τ. (Τηλεφωνία, Τηλεγραφία, Ταχυδρομεία), της Ανωνύμου Ελληνικής Τηλεφωνικής Εταιρείας (Α.Ε.Τ.Ε.) και της Ανώνυμης Ηλεκτρικής Εταιρείας Ρόδου. Κατά την ίδρυση του ΟΤΕ λειτουργούσαν στην περιοχή της Αθήνας 43.290 αυτόματες τηλεφωνικές παροχές και 19.818 στην επαρχία, από τις οποίες οι 2.116 ήταν χειροκίνητες.

    Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ο Όμιλος ΟΤΕ έγινε συνώνυμος με τις τηλεπικοινωνίες της χώρας και αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού.

    Οι δεκαετίες του ’50 και του ’60 σημαδεύτηκαν από την αυτοματοποίηση της αστικής και υπεραστικής τηλεφωνίας, τη σταδιακή σύνδεση νησιών στο τηλεφωνικό δίκτυο και την προσπάθεια κάλυψης της ζήτησης που γιγαντωνόταν λόγω της αστυφιλίας: Από 1 τηλέφωνο ανά 100 κατοίκους το 1949, η τηλεφωνική πυκνότητα έφτασε τα 3 τηλέφωνα ανά 100 κατοίκους στο τέλος της δεκαετίας του ‘50. Στη δεκαετία αυτή δημιουργούνται οι περισσότεροι ασυρματικοί σταθμοί στις κορυφές των ελληνικών βουνών ενώ η διεθνής τηλεφωνική ανταπόκριση καλύπτει, σταδιακά, εκτός από την Ευρώπη, όλη την αμερικανική ήπειρο, την Αυστραλία και πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

    Από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και τη δεκαετία του ’80, εκτός από τη συνεχή ανάπτυξή του, το δίκτυο του ΟΤΕ σταδιακά εξελίσσεται υιοθετώντας τις νέες εφευρέσεις. Από το αναλογικό και το ψηφιακό δίκτυο, στις οπτικές ίνες και τα υποθαλάσσια καλώδια, και από το VHF, τις δορυφορικές επικοινωνίες, τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών και το διεθνές ναυτιλιακό δορυφορικό σύστημα (Inmarsat), στην τηλεφωνική σύνδεση των computers, το teletext, το ISDN και το διαδίκτυο.

    Η δεκαετία του ’90 είναι καθοριστική στην ιστορία του Ομίλου ΟΤΕ, τόσο τεχνολογικά όσο και οργανωτικά και διοικητικά. Η καθιέρωση νέων μορφών επικοινωνίας (κινητή, data) αλλά και η σταδιακή αποκρατικοποίηση που ξεκινάει το 1996, οδηγούν στη δημιουργία σειράς θυγατρικών εταιρειών, στην έξοδο πέρα από τα ελληνικά σύνορα και στο τέλος του μονοπωλίου.

    Κατά τη νέα χιλιετία, ο Όμιλος ΟΤΕ μετασχηματίζεται σε μία σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία, βάζει τον πελάτη στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς του και δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος, παραμένοντας αναπόσπαστο κομμάτι του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας. Παραμένει ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με επενδύσεις στην Ελλάδα που μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπέρασαν τα €2 δισ., ενώ υλοποιεί για την τρέχουσα τετραετία επενδύσεις ύψους €1,3 δισ., κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς. Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει πλέον όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT. Παράλληλα με τις κύριες τηλεπικοινωνιακές του δραστηριότητες, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στους τομείς των ναυτιλιακών επικοινωνιών, των ακινήτων και της εκπαίδευσης. Στην Ελλάδα σήμερα, το τηλεφωνικό δίκτυο καλύπτει το σύνολο της χώρας ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, οι ευρυζωνικές υπηρεσίες ADSL προσφέρονται σε πάνω από 95% των υφιστάμενων τηλεφωνικών συνδέσεων, ενώ ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps παρέχονται ήδη σε 1.600.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στην κινητή τηλεφωνία, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος. Εξελίσσει συνεχώς το δίκτυο 3G που καλύπτει πάνω από το 98% του πληθυσμού της χώρας και είναι Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη 4G στην Ελλάδα, με σχεδόν 80%. Επίσης, πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, διέθεσε στους καταναλωτές ταχύτητες mobile internet έως και 375Mbps μέσω του δικτύου 4G+.

    Κατάστημα COSMOTE

    Με την πρόσφατη καθιέρωση ενιαίας εμπορικής μάρκας COSMOTE για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ομίλου ΟΤΕ. ΟΤΕ και COSMOTE ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε όλοι οι πελάτες να απολαμβάνουν έναν ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, με ευκολία, ταχύτητα και απλότητα, με ένα σημείο αναφοράς και με τη σταθερή εγγύηση ποιότητας, τεχνογνωσίας και εμπειρίας του Ομίλου ΟΤΕ. Η καθιέρωση ενιαίας εικόνας αποτελεί φυσική εξέλιξη για τον Όμιλο ΟΤΕ, μετά την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του σε μία σύγχρονη ανταγωνιστική επιχείρηση, και τη λειτουργική ενοποίηση σταθερής και κινητής.

    [1] COSMOTE Home Double Play 50 XL, χωρίς χρέωση μηνιαίων παγίων για 24 μήνες από την ενεργοποίησή του.

    [2] OΤΕ TV Full Pack, χωρίς χρέωση μηνιαίων παγίων για 24 μήνες από την ενεργοποίησή του. Στην περίπτωση νέου πελάτη OTE TV θα διατεθεί χωρίς χρέωση, κατάλληλο κεραιοσύστημα καθώς και η εγκατάστασή του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles