23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στο Internet!

    Οι μεγάλες εταιρείες των νέων τεχνολογιών δίνουν βαρύτητα στη δημιουργία ενός interconnected κόσμου, όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν στο Internet και να απολαύσουν τα οφέλη που τους προσφέρει ο κόσμος του Διαδικτύου. Ωστόσο, τα σχέδια των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μάλλον δεν αφορούν όλους, καθώς όπως έγινε γνωστό από ένα report της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ για τη διάδοση και χρήση του Internet, υπολογίζεται ότι περίπου 57% του πληθυσμού της Γης δεν έχει καν πρόσβαση στο Internet!

    Internet in population

    Το εν λόγω ποσοστό μεταφράζεται περίπου σε 4.2 δισεκατομμύρια ανθρώπους και φυσικά είναι ένα μέγεθος που σε καμία περίπτωση δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Τα αποτελέσματα της έρευνας απλώς επιβεβαιώνουν το προφανές, καθώς καθίσταται σαφές ότι όσο πιο φτωχή είναι μία περιοχή, τόσο πιο πολύ ο πληθυσμός της είναι αποκλεισμένος από το Internet. Υπολογίζεται ότι στον ανεπτυγμένο και αναπτυσσόμενο κόσμο περίπου το 80% των ανθρώπων που κατοικούν στις συγκεκριμένες χώρες είναι συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο, ενώ στις πιο φτωχές χώρες το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται μόλις στο 6.7%! Όπως ήδη θα γνωρίζετε τόσο το Facebook όσο και η Google, επιχειρούν να χτυπήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα στη ρίζα του μέσω μίας σειράς μεθόδων χαμηλού κόστους.

    6169_069

    Ωστόσο, η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών θεωρεί ότι για να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να αναλάβουν δράση οι κυβερνήσεις των κρατών. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον, καθώς η επιτροπή θεωρεί ότι το 2021 περίπου το 60% του πληθυσμού της Γης θα έχει αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με τη συγκεκριμένη αύξηση να οφείλεται στην καλύτερη διάδοση του Internet.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles