15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Overclocker «τερμάτισε» την AMD Radeon RX 6900XT, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ!

    Μπορεί οι κάρτες τελευταίας γενιάς να… σπανίζουν, όμως οι overclockers πάντοτε έχουν τον τρόπο τους στο να αποκτούν πρόσβαση στο hardware τελευταίας τεχνολογίας. Ένας εκ των πιο γνωστών overclockers, ο Γερμανός Der8auer, ο οποίος θεωρείται… «μύθος» σε αυτό που κάνει αποφάσισε να «πουσάρει» και να φτάσει στα όρια της μια AMD Radeon RX 6900XT, αλλάζοντας της τα φώτα και ανεβάζοντας τη συχνότητα ρολογιού του πυρήνα της στα 3.2GHz!

    Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, μια Radeon RX 6900XT, η οποία αποτελεί το πιο high-end μοντέλο στην γκάμα των 6xxx των νέων AMD Radeon τρέχει στα 2.25GHz και o overclocker κατάφερε να εκτινάξει τη συχνότητα της στα 3.2GHz. Φυσικά για το δύσκολο εγχείρημα του χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ειδικό εξοπλισμό, μια ειδική κάρτα η οποία χρησιμοποιείται ειδικά από overclockers και υγρό άζωτο.Μάλιστα, ο γνωστός overclocker προέβη σε μια σειρά από παραμετροποιήσεις και τεχνικές διορθώσεις για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα, καταφέρνοντας να πιάσει την προαναφερθείσα υψηλή ταχύτητα. Το ενδιαφέρον είναι ότι όπως τόνισε οι δυνατότητες του κτήνους της AMD φτάνουν ακόμη παραπάνω, καθώς πριν από το… “ολικό meltdown” δύναται να αγγίξει ακόμη και τα 3.5GHz! Δείτε τα «κατορθώματα» του στο video που ακολουθεί…   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles