18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ownfone. To πρώτο κινητό με κώδικα Μπράιγ!

    Η βρετανική Ownfone μόλις κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο, το οποίο υποστηρίζει τον κώδικα Μπράιγ, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την επικοινωνία των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την όραση τους.

    ownfone_1

    Η σχεδίαση βέβαια του Ownfone σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τη μορφή των σημερινών smartphones ή των παραδοσιακών κινητών τηλεφώνων, καθώς πρόκειται για μία συσκευή που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα άτομα με προβλήματα όρασης και έχει ως στόχο να τα εξυπηρετεί σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Με τιμή που δεν ξεπερνάει τις 60 λίρες Αγγλίας (περίπου 73 ευρώ), η Ownfone κατάφερε να κρατήσει το κόστος παραγωγής σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κάνοντας χρήση των εξελιγμένων δυνατοτήτων που προσφέρει η 3D printing τεχνολογία. Αναφορικά με την χρήση της 3D printing τεχνολογίας, ο εμπνευστής του Ownfone Tom Sunderland, τονίζει χαρακτηριστικά ότι η χρήση της είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος που βοηθάει στη δημιουργία πλήκτρων με έναν καθαρά προσωπικό χαρακτήρα, καθώς το κάθε Μπράιγ πλήκτρο δύναται να συνδεθεί με συγκεκριμένους αριθμούς επείγουσας ανάγκης.

    ownfone_2

    Στο παρελθόν η βρετανική εταιρεία είχε δημιουργήσει personalized κινητά τηλέφωνα αποκλειστικά για παιδιά, όπου τα πλήκτρα τους απαντούσαν σε συγκεκριμένες επαφές. Χωρίς αμφιβολία, το εξαιρετικά χρήσιμο κινητό της Ownfone διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης και αποδεικνύει ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles