21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ox. Το πρώτο όχημα στον κόσμο που πακετάρεται και συναρμολογείται σαν ένα… έπιπλο ΙΚΕΑ!

    Αυτό είναι το πρώτο όχημα στον κόσμο το οποίο μπορεί να “πακεταριστεί”, να αποσταλεί κάπου και έπειτα να συναρμολογηθεί σαν ένα… έπιπλο IKEA. Είναι το πρώτο flatpack όχημα που έχουμε δει και ονομάζεται Ox.

    ox1

    Οι σχεδιαστές του ισχυρίζονται ότι τρεις άνθρωποι μπορούν να το “σπάσουν” σε 60 μέρη σε μόλις 12 ώρες, έτσι ώστε να μπορεί να αποσταλεί σε αναπτυσσόμενες χώρες και να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά νερού, σιτηρών, λιπασμάτων και οικοδομικών υλικών. Μπορεί να φιλοξενήσει 13 άτομα και να μεταφέρει έως και 4.100 κιλά φορτίου.

    ox4

    Είναι το πνευματικό παιδί του Torquil Norman, ενός φιλάνθρωπου που τρέχει το Global Vehicle Trust και του Gordon Murray, ενός μηχανικού από τη Νότια Αφρική που συνέβαλε στη δημιουργία της McLaren F1.

    ox5

    Θυμίζει κάπως το Africar, ένα ελαφρύ παντός εδάφους όχημα που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’80, ωστόσο δεν βγήκε ποτέ στην αγορά.

    ox3

    Οι δημιουργοί του σημειώνουν ότι ήταν ένα όνειρο 6 ετών, που τώρα αποτελεί μία ρεαλιστική προοπτική όσον αφορά του να βγει στην παραγωγή, καθώς τα protoype μοντέλα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα δοκιμών.

    ox2

    Δείτε το στο ακόλουθο video.

    https://www.youtube.com/watch?v=x9_Zb-veBd0

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles