22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κορωνοϊός ούτε προκαλείται, ούτε εξαπλώνεται μέσω των δικτύων τεχνολογίας 5G

    Μετά από την παραφιλολογία, που διακινείται μέσω του Διαδικτύου και θέλει τον COVID-19 να προκαλείται και να εξαπλώνεται μέσω των δικτύων τεχνολογίας 5G ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγκάστηκε να παρέμβει, και με ανάρτησή του στο Twitter (#5G mobile networks DO NOT spread #COVID19), όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα του, απαντάει σε “Μύθους” και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον COVID-19, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

    “Οι ιοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέσω ραδιοκυμάτων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε πολλές χώρες, που δεν διαθέτουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού, όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζεται, ή μιλάει. Οι άνθρωποι μπορούν, επίσης, να μολυνθούν αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια και εν συνεχεία αγγίζοντας τα μάτια, το στόμα, ή την μύτη τους”, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/myth-busters).

    Στο μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος έχουν κινηθεί και πολλές άλλες οργανώσεις και Αρχές ανά την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών, η Ανεξάρτητη Οργάνωση Διασταύρωσης και Επαλήθευσης Ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Full Fact, καθώς και η ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας, Ofcom. Η τελευταία, σε ανακοίνωσή της, κατηγορηματικά αναφέρεται στη μη ύπαρξη συσχέτισης μεταξύ των δικτύων 5G και της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της εσφαλμένης αντίληψης περί του αντιθέτου που πυροδότησαν ενέργειες βίας και βανδαλισμού στη χώρα.

    Επιπλέον, η Παγκόσμια Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (Global System for Mobile Communications- GSMA), με επίσημη ανακοίνωση, έχει καταδικάσει τις επιθέσεις εναντίον κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, έχει καλέσει τις μεγάλες εταιρίες του Διαδικτύου, τους παρόχους περιεχομένου και τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απόσυρση ψευδών ειδήσεων, που συνδέουν το 5G με την εξάπλωση του COVID-19.

    Ανάλογες δηλώσεις έχουν, επίσης, δημοσιεύσει η Ένωση ITU (International Telecommunication Union), σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση στον ισχυρισμό της σύνδεσης μεταξύ 5G και COVID-19, η ισπανική ομάδα εμπειρογνωμόνων (CCARS), η αμερικανική FCC (Federal Communications Commission) και η αμερικανική FEMA (Federal Emergency Management Agency), όπως και η αυστραλιανή ARPANSA (Australian Radiation Protection and Nuclear Safety).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles