19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Παίρνει μέτρα η Meta μετά από ομαδικό βιασμό στο Metaverse

    Το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα που αφορούν το Metaverse και τις δυνατότητές του είναι σχεδόν καθημερινά. Πλέον όμως κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους ειδήσεις που δείχνουν ότι το μέτρο είναι αρκετά εύκολο να χαθεί. Εκτός από εικονικούς γάμους και συναυλίες, τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι στο metaverse έχουν παρατηρηθεί περιστατικά virtual σεξουαλικής βίας.

    Πιο αναλυτικά, η Νίνα Τζέιν Πατέλ, μια χρήστης του νέου εικονικού περιβάλλοντος του Facebook, που είναι παράλληλα συνιδρύτρια και αντιπρόεδρος της Metaverse Research για το Kabuni, ισχυρίστηκε πως μόλις μπήκε στο πρόγραμμα δέχτηκε virtual «σεξουαλική επίθεση». Η ίδια κατήγγειλε ότι μόλις 60 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της, έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερα αντρικά avatar. H ίδια μάλιστα χαρακτήρισε το συμβάν «σουρεαλιστικό εφιάλτη», αναφέροντας ότι ο βιασμός ήταν σαν να της συμβαίνει στην πραγματικότητα, παρότι ήξερε ότι ήταν στο Metaverse.

    Το γεγονός αυτό, ανάγκασε τη Meta να πάρει μέτρα, λανσάροντας ένα εργαλείο για χρήστες των κοινωνικών πλατφορμών εικονικής πραγματικότητάς της, ώστε να μπορούν να διατηρούν όρια προσωπικού χώρου.

    Με το νέο εργαλείο οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν χώρο περίπου 1,2 μέτρων ανάμεσα στο avatar τους και σε αυτά των άλλων χρηστών, όταν μπαίνουν στο Horizon Worlds και το Horizon Venues μέσω σετ εικονικής πραγματικότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην ψηφιακή εποχή μπαίνουν και τα…διαζύγια! Ηλεκτρονικά η λύση γάμου μέσω του gov.gr

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles