15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Panasonic KX-TU250 Hands-On Review: «Παίρνει το πρωτάθλημα στα feature phones»!

    Μπορεί στη σημερινή εποχή να αναφερόμαστε διαρκώς σε smartphones με εντυπωσιακά specs, OLED displays, οκταπύρηνους επεξεργαστές που τρέχουν πιο γρήγορα και από τον άνεμο και πολλά Gigabyte RAM, όμως πάντοτε υπάρχει χώρος για τον ξεχωριστό κόσμο των feature phones. Τα «all-time classic» κινητά τηλέφωνα με buttons καταφέρνουν να βρίσκονται πάντα στη μόδα, απευθυνόμενα σε ένα κοινό που αναζητάει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αγορά των feature phones παγκοσμίως για το έτος που διανύουμε (2022), θα αποφέρει έσοδα στις κατασκευάστριες εταιρείες που θα ξεπεράσουν τα 11.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναμφίβολα, ένα feature phone κατορθώνει πάντοτε να «επιβιώνει» στο πέρασμα του χρόνου και η Panasonic, μια εμβληματική εταιρεία που έχει συνδεθεί με τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας και των consumer electronics, επενδύει συνεχώς στην αγορά των feature phones. Το ΚΧ-TU250 είναι ένα κινητό τηλέφωνο που σίγουρα μπορεί να τραβήξει την προσοχή των χρηστών που επιθυμούν μια οικονομική συσκευή, η οποία ποντάρει στην απλότητα και στην άνεση. Για πάμε να το γνωρίσουμε και καλύτερα…

    Σχεδιασμένο για να αντέχει και να χαρίζει… ευκολία!

    H πρώτη αίσθηση που σου αφήνει το Panasonic KX-TU250 είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ανθεκτική και στιβαρή συσκευή. Το ποιοτικό πλαστικό αναμφίβολα προσθέτει πόντους στην αντοχή της συσκευής στο πέρασμα του χρόνου. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το KX-TU250, διαπιστώνουμε ότι το σχεδιαστικό team της Panasonic έχει δημιουργήσει ένα compact design (διαστάσεις 12.7cm x 5.2cm x 1.5cm) που ρίχνει το βάρος στην ευχρηστία και στην εργονομία, για αυτό και οι χρήστες μπορούν να την χειριστούν με άνεση με το ένα χέρι (σημειώστε ότι είναι επίσης και εξαιρετικά ελαφριά). Τα buttons είναι αρκετά responsive και το κεντρικό τετράγωνο button κάνει όλη τη δουλειά, σε ότι έχει να κάνει με τη πλοήγηση στα διάφορα menus.

    Συγκεκριμένα, στο επάνω τμήμα της συσκευής δεσπόζει ένας εξαιρετικά χρήσιμος φακός, μαζί με το κλασικό audio input jack των 3.5mm. Στην αριστερή πλευρά είναι τοποθετημένα τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενώ το πλήκτρο για την ενεργοποίηση του φακού βρίσκεται στην δεξιά πλευρά. Τέλος, στο κάτω τμήμα βρίσκουμε το USB Type-C port για τη φόρτιση του κινητού. Στο πίσω τμήμα θα βρούμε μια basic κάμερα (1.2MP) και ακριβώς δίπλα της ένα σούπερ βολικό και χρήσιμο SOS button, το οποίο εάν το πατήσετε παρατεταμένα παράγει έναν δυνατό ήχο έκτακτης ανάγκης, εάν βρεθείτε σε κατάσταση κινδύνου χαρίζοντας ασφάλεια (επίσης ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία κλήσεων hands-free). Ακριβώς από πάνω από την κάμερα και το SOS button, υπάρχει και το ηχείο της συσκευής.

    Το Panasonic KX-TU250 διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (με χωρητικότητα στα 1500mAh) και αφαιρώντας το καπάκι θα διαπιστώσετε ακόμη την υποδοχή για την κάρτα SIM, καθώς επίσης και το tray για να προσθέσετε μια κάρτα microSD που σε χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τα 32GB.

    Σε γενικές γραμμές, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η Panasonic έβαλε μπόλικο μεράκι στο KX-TU250, δημιουργώντας ένα feature phone που θα κάνει τη ζωή και την καθημερινότητα του χρήστη του αρκετά εύκολη.

    The… «smart» feature phone!

    Πέραν του εξαιρετικά ανθεκτικού και εργονομικού σχεδιασμού, το KX-TU250 προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες και specs που εύκολα το καθιστούν ένα… «έξυπνο» feature phone. Ξεκινώντας από την οθόνη εδώ έχουμε ένα αρκετά ευδιάκριτο display στις 2.4 ίντσες (ανάλυση στα 240 x 320 pixels), με ιδανικά επίπεδα φωτεινότητας, η οποία παρουσιάζει το κείμενο με ευανάγνωστο τρόπο.

    Στο εσωτερικό του υπάρχουν 64MB RAM και 128MB αποθηκευτικού χώρου (όπως προαναφέραμε υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης MicroSD card) και ένα από τα πιο δυνατά πλεονεκτήματα της πρότασης της Panasonic είναι ότι η συσκευή παρέχει συνδεσιμότητα στο τηλεπικοινωνιακό φάσμα του 4G. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να προσθέσουμε ότι η τεχνολογία 4G VoLTE Clear Call που προσφέρει, διακρίνεται για το πραγματικά crystal clear αποτέλεσμα και τις πεντακάθαρες τηλεφωνικές κλήσεις. H δε ύπαρξη των hands-free ακουστικών που περιλαμβάνονται στη συσκευασία είναι βέβαιο ότι θα σας λύσουν τα χέρια!

    Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η συσκευή υποστηρίζει την τεχνολογία Bluetooth, πράγμα που σημαίνει Παράλληλα, η τυπική κάμερα των 1.2MP είναι μια ευχάριστη προσθήκη, καθώς σίγουρα αποβαίνει εξαιρετικά πρακτική, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα ενσωμάτωσης φωτογραφιών σε text messages. Ολοκληρώνοντας την εμπειρία μας με το Panasonic KX-TU250, δεν θα μπορούσαμε να μην επικεντρωθούμε και στην τεράστια αυτονομία της συσκευής. Με χρόνο ομιλίας που φτάνει στις 8 ώρες και standby που αγγίζει 14 ολόκληρες μέρες (!), το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «ξεχάσετε» τον φορτιστή του στο… συρτάρι. Βέβαια, σε περίπτωση που πρέπει να το φορτίσετε, η ύπαρξη Type-C port απλοποιεί κατά πολύ τη διαδικασία, με το ΚΧ-TU250 να φτάνει στο 100% της φόρτισης του σε… χρόνο dt!

    Oldie but… Goldie!

    Με ποιοτικές προτάσεις στα feature phones, όπως αυτή της Panasonic το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος συσκευών δεν θα φύγει ποτέ από το προσκήνιο! To ΚΧ-TU250 σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σε συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών, καθώς αν μη τι άλλο εκτός από την υψηλή ποιότητα κατασκευής, χαρίζει μια άνεση και ευκολία στη χρήση που τα πιο σύγχρονα smartphones πολλές φορές αδυνατούν να προσφέρουν. Άλλωστε ποιος είπε ότι στον κόσμο της τεχνολογίας το “απλό” δεν μπορεί να είναι συγχρόνως και… γοητευτικό;  

    Επίσημος διανομέας των προϊόντων Panasonic στη χώρα μας είναι η INTERTECH SA. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles