16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Panasonic: νέες κάρτες SD ανθεκτικές σε ζέστη, νερό και… ακτίνες Χ!

    Όταν κυκλοφορεί κάποια βελτιωμένη κάρτα μνήμης, συνήθως αυτή η βελτίωση αφορά τη χωρητικότητα, την ταχύτητα ή το μέγεθος. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπήρξε μεγάλη προθυμία ώστε να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα των καρτών. Και είναι πολύ σημαντικό, αφού εκεί βρίσκονται τα δεδομένα μας. Έτσι η Panasonic, η κατ’ εξοχήν εταιρεία για τις κάρτες SD, ανακοίνωσε τα νέα προϊόντα SDHC και SDXC, με σημαντικά αυξημένο βαθμό ανθεκτικότητας.

    Πρώτον, μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες από -25 μέχρι 85 βαθμούς Κελσίου. Δεύτερον, μπορούν να αντέξουν τη βουτιά σε νερό βάθους 1 μέτρου, για μισή ώρα, όπως και την πτώση στο έδαφος. Η Panasonic όμως προνόησε για περισσότερες συνθήκες κινδύνου, αν και λίγο ασυνήθιστες. Οι νέες κάρτες SD δεν θα πάθουν τίποτα από μικρά ηλεκτροσόκ, από εγγύτητα σε μαγνήτη, ακόμα και από έκθεση σε ακτίνες Χ!

    Εκτός αυτών, το «σασί» τους θα είναι ερμητικά κλειστό, ώστε να αποτρέπει την εσωτερική ανάφλεξη των καρτών. Όσο για τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους, η ταχύτητα ανάγνωσης θα είναι 90-95 MB/s και η ταχύτητα εγγραφής 45-80 MB/s, ανάλογα με το προϊόν. Οι κάρτες θα κυκλοφορήσουν πρώτα στην Ιαπωνία, στις 8 Σεπτεμβρίου.

    Πηγή : Engadget

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles