14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πάνω από 1 τρισ. δολ. έχασαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί σε 3 ημέρες

    Κατρακύλησαν οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας καταγράφοντας απώλειες πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία, σε μόλις τρεις συνεδριάσεις. Οι μετοχές στο σύνολό τους ξεπούλησαν από τότε που η Federal Reserve αύξησε το βασικό της επιτόκιο την περασμένη Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, αλλά ο κλάδος της τεχνολογίας  έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας.

    Αναλυτικότερα, η Apple, η πιο «ακριβή» δημόσια εταιρεία στον κόσμο, έχει χάσει αξία 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κλείσιμο των συναλλαγών την περασμένη Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, ημέρα που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ήταν πολύ υψηλός και ότι δεν υπήρχαν σχέδια για αύξηση επιτοκίων πάνω από μισή ποσοστιαία μονάδα.

    Οι αγορές ενισχύθηκαν αρχικά από τα σχόλια του Πάουελ, ωστόσο τις επόμενες ημέρες η αισιοδοξία εξανεμίστηκε. Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, υποχώρησαν ξανά την Παρασκευή ενώ συνέχισαν την πτωτική τους πορεία και χθες Δευτέρα. Ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 υποχώρησε κάτω από το όριο των 4.000 χθες Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, με πτώση 7% από το κλείσιμο της Τετάρτης, ενώ ο Invesco Nasdaq 100 ETF υποχωρεί σχεδόν κατά 10% την ίδια περίοδο.

    Οι άλλες μεγάλες απώλειες τις τελευταίες τρεις ημέρες συναλλαγών ήταν:

    • Η Microsoft έχει χάσει περίπου 189 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.
    • Η αξία της Tesla καταγράφεται στα 199 δισεκατομμύρια δολάρια, μήνες αφότου είδε την αποτίμησή της να πέφτει κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
    • Η κεφαλαιοποίηση της Amazon μειώθηκε κατά 173 δισεκατομμύρια δολάρια.
    • Η Alphabet , η εταιρεία-ομπρέλα της Google, αξίζει 123 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.
    • Η ζημιά της εταιρείας κατασκευής καρτών γραφικών Nvidia ανέρχεται στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια.
    • Και η μητρική Meta Platforms του Facebook έχει χάσει 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles