21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Paradise Papers: Ο επικεφαλής της Xiaomi συνδέεται με το μεγαλύτερο κατασκευαστή εξοπλισμού εξόρυξης Bitcoin

    Σύμφωνα με σειρά εγγράφων που διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες, ο ιδρυτής της Xiaomi, Lei Jun, συνδέεται με το μεγαλύτερο κατασκευαστή εξοπλισμού εξόρυξης Bitcoin, την εταιρεία Bitmain, με έδρα την Κίνα.

    lei jun

    Η αποκάλυψη έγινε μετά από σχετική ανάλυση ευρημάτων που προέκυψαν από τη διαρροή των Paradise Papers – τη δεύτερη πιο σημαντική διαρροή δεδομένων στον κόσμο, η οποία “εξέθεσε” περισσότερα από 1,4TB δεδομένων και πάνω από 13,4 εκατομμύρια εμπιστευτικά ψηφιακά έγγραφα.

    Σύμφωνα με τα Paradise Papers, ο Jun ελέγχει τις Colorful Mi Ltd και Red Better Ltd, δύο offshore εταιρείες που έχουν συσταθεί από το κινεζικό επενδυτικό group, Beijing Changtong Wuxian Consulting Company. Η ίδια μητρική εταιρεία συνδέεται άμεσα με το συνιδρυτή της Bitmain, Jihan Wu, που υποτίθεται ότι είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Wu Ji Han & Co Ltd, αλλά και με έναν άλλο συνιδρυτή της Bitmain, τον Micree Zhan, που είναι καταχωρημένος ως διευθυντής της Bitmain Cowin Inc και της DivaIPTV Ltd.

    Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος με μία περιουσία 7 δισ. δολαρίων και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα του, δεν έδειξε ποτέ κάποια δημόσια υποστήριξη για τα cryptocurrencies ούτε έχει κάνει κάποια δήλωση για το θέμα, αλλά δεν αναμένουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles