21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Παραιτήθηκε η CEO του YouTube Susan Wojcicki

    Την παραίτησή της ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες η CEO του YouTube Susan Wojcicki, μετά από περίπου μια δεκαετία στο “τιμόνι” της δημοφιλούς πλατφόρμας. Η ίδια ανέφερε ότι σκοπεύει να ανοίξει μια νέα σελίδα στη ζωή της, με επίκεντρο την οικογένεια, την υγεία της και προσωπικά projects, τα οποία είχε αφήσει στην άκρη για καιρό.

    Η Wojcicki εργάστηκε στη Google από τα πρώτα χρόνια, συμβάλλοντας στη βελτίωση της μηχανής αναζήτησης. Μετρά περίπου 25 χρόνια δράσης σε διάφορα πόστα και κατέχει μια μοναδική θέση στην ιστορία της εταιρείας. H Wojcicki εντάχθηκε στη Google το 1999 και επέβλεψε το σχεδιασμό και την κατασκευή των προϊόντων διαφήμισης και τα analytics της Google επί 14 χρόνια. Το 2006, υποστήριξε με θέρμη την εξαγορά του YouTube έναντι 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αποτέλεσε την επικεφαλής του YouTube τα τελευταία 9 χρόνια και παρά την αποχώρησή της, θα συνεχίσει να εργάζεται με μερικές ομάδες της πλατφόρμας και να προσφέρει συμβουλές στο CEO της Google Sundar Pichai.

    Η ίδια ανέφερε:

    «Είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα και νιώθω ότι μπορώ να το κάνω αυτό γιατί έχουμε μια απίστευτη ηγετική ομάδα στο YouTube. Όταν μπήκα στο YouTube πριν από εννέα χρόνια, μια από τις πρώτες μου προτεραιότητες ήταν να φέρω μια απίστευτη ηγετική ομάδα».

    Διαβάστε επίσης: Elon Musk: Παραμένει στο “τιμόνι” του Twitter μέχρι το τέλος του 2023 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles