21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αγοράζαμε λογισμικό και υπηρεσίες παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων και «επιλεγμένων στόχων» στο διαδίκτυο!

    china-iphone-photoΣάλο προκάλεσε η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας ότι η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών, αγόραζε ειδικό λογισμικό που μολύνει τα κινητά τηλέφωνα με σκοπό την παρακολούθησή τους, ενώ παράλληλα η ΚΥΠ εξασφάλιζε υπηρεσίες έναντι αμοιβής για την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων και «επιλεγμένων στόχων» στο διαδίκτυο.

    Προμηθευτής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να είναι η ιταλική εταιρεία «The Hacking Team», που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους λογισμικά και συστήματα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων και διαδικτύου.

    Το λογισμικό αυτό μολύνει κινητά «επιλεγμένους στόχους» με συγκεκριμένα δεδομένα που αφορούν τα ανυποψίαστα πρόσωπα που τίθενται υπό παρακολούθηση. Μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού που αγόραζε η ΚΥΠ, μπορούσε να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα, όπως αρχεία ηχητικά, βίντεο, μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, φωτογραφίες, πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα κ.λ.π. παράλληλα ηταν εφικτη ακόμα και η δυνατότητα ενεργοποίησης του μικροφώνου ώστε να ακούνε τον χώρο στον οποίο βρίσκεται το κινητό που έχει μολυνθεί, αλλά και να έχουν εικόνα μέσω της κάμερας χωρίς να το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του κινητού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο, τα τιμολόγια αγοράς των υπηρεσιών που προσέφερε η ιταλική εταιρεία «The Hacking Team» στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών, βγήκαν στην «φόρα» ύστερα από την επιτυχημένη προσπάθεια των «Anonymous», που κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους, τους υπολογιστές της ιταλικής εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles