15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Παράτυπες οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει στην Κυπριακή αγορά η «YOLKA MOBILE»

    Βάσιμες υποψίες ότι οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που προσφέρονται από την «YOLKA MOBILE CYPRUS», της εταιρείας Fresh Point Technology S.L., παραβιάζουν τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς σχετικά με την περιαγωγή (Roaming) εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατυπώνονται από τον Επίτροπο Επικοινωνιών, έπειτα από σχετική έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Fresh Point Technology S.L. υπό την εμπορική επωνυμία «YOLKA MOBILE» προσφέρει στην κυπριακή αγορά υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας μέσω της διανομής ισπανικών καρτών SIM, από την ιστοσελίδα της εταιρείας αλά και μέσω μιας άλλης σελίδας που δημιούργησε στο Facebook, με την ονομασία «YOLKA MOBILE CYPRUS».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επίτροπου Επικοινωνιών, διαφαίνεται πως οι υπηρεσίες που προσφέρονται βασίζονται στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, υπό το καθεστώς της μόνιμης περιαγωγής (Roaming). Παράλληλα ,οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονται κατά παράβαση της Κυπριακής Νομοθεσίας η οποία προνοεί ρητώς ότι οργανισμοί που παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών εντός της Επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν υποχρέωση υποβολής επίσημης κοινοποίησης στον Επίτροπο.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η παροχή δικτύου ή/και υπηρεσιών κατά παράβαση του Νόμου αποτελεί ποινικό αδίκημα. Παράλληλα, πρόσωπα τα οποία εν γνώση τους χρησιμοποιούν δίκτυα ή/και υπηρεσίες που παρέχονται κατά παράβαση του Νόμου, θεωρούνται ομοίως ως ενεργούντες έναντι του Νόμου και κατ’ επέκταση ως ένοχα ποινικού αδικήματος.

    Ως εκ τούτου, ενημερώνεται το κοινό ότι η αγορά και χρήση τέτοιων καρτών στην Κύπρο δυνατόν να παραβιάζουν το Άρθρο 149(4) του Νόμου 112(Ι)/2004, το οποίο καλείται να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία. Επιπρόσθετα, καλείται το κοινό όπως, σε περίπτωση που περιέλθουν στην αντίληψη του ενέργειες άλλων εταιρειών οι οποίες προσφέρουν  παρόμοιες υπηρεσίες, να το γνωστοποιήσει στο γραφείο του Επιτρόπου Επικοινωνιών άμεσα, ώστε να προβεί σε ανάλογες ενέργειες πάταξης τέτοιων παράνομων ενεργειών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles