BREAKING

Παρίσι: Εκεί όπου ο ρομαντισμός δε νικιέται από τον φόβο!

H Πόλη του Φωτός και του Έρωτα, έχει απανωτά χτυπήματα από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά τίποτα δεν είναι ικανό να χάσει το Παρίσι την αίγλη και τη γοητεία του. Ακόμα και οι άνθρωποι, συνεχίζουν την ζωή τους κανονικά δίχως να φοβούνται. Η δύναμη και το σθένος που τους διακατέχει, είναι αξιοθαύμαστα. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας, ήταν, είναι και θα είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας.

paris-1

Μπορεί τώρα να μην μπορούμε να μεταφερθούμε κυριολεκτικά στο Παρίσι, αλλά μπορούμε να κάνουμε ένα virtual ταξίδι στους δρόμους του. Και ποια η καλύτερη ευκαιρία από την προωθητική ενέργεια που τρέχει η Alcatel, η οποία με την αγορά κάθε POP4 smartphone προσφέρει ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και το Παρίσι! Το ταξίδι θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά πριν από τις 30/06/2017. Οπότε εμείς θα σε ετοιμάσουμε για τα καλύτερα.

Όταν ακούς Παρίσι, αμέσως έρχεται στο μυαλό σου ο Πύργος του Άιφελ. Η ιστορία του ξεκινάει απ'το 1889 και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα απ΄τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Το ύψος του ξεπερνάει τα 300 μέτρα και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Διαθέτει τρία επίπεδα και το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.

Βραδινές περιπλανήσεις στο Παρίσι ??? #paris #aifeltower #france #vsco #thatslifegr

A photo posted by thatslifegr (@thatslifegr) on

Η γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί πόλο έλξης, αφού διαθέτει τα περισσότερα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα μεταξύ των οποίων είναι οι Βερσαλλίες, η Παναγία των Παρισίων, το Μουσείο του Λούβρου, ενώ είναι πλούσιο σε γκαλερί, καμπαρέ και σε γοητευτικά λιλιπούτεια cafe bistros.

Οι δρόμοι του γεμάτοι φώτα, γι'αυτό άλλωστε χαρακτηρίζεται και ως Πόλη του Φωτός. Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος και όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια επισκέπτονται τις "Γέφυρες των Τεχνών" για να κλειδώσουν την αγάπη τους. Εκατομμύρια κλειδαριές δεσπόζουν στην γέφυρα που χτίστηκε πριν από 208 χρόνια.

Όσες ημέρες και να ταξιδέψεις στο Παρίσι για να το περιηγηθείς, ένα ταξίδι μόνο δεν αρκεί. Είναι τόσα πολλά τα μέρη, που όλα έχουν την δική τους ιστορία. Αντίστοιχα και το Μουσείο του Λούβρου που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα. Πριν την Γαλλική Επανάσταση, ήταν το ανάκτορο των βασιλέων της Γαλλίας. Μετά το τέλος της, έγινε αυτό που είναι σήμερα, εκθέτοντας 35000 έργα τέχνης.

μουσειο-λουβρου

Λίγα χιλιόμετρα έξω απ'την γαλλική "οικοδέσποινα", βρίσκεται το σύμβολο της Ευρώπης, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών και σήμερα είναι ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αποτελείται από τρία μέρη, το κυρίως μέρος όπου έμενε η βασιλική οικογένεια σε σχήμα U, και άλλες δύο πτέρυγες δεξιά και αριστερά του κυρίως κτιρίου όπου έμεναν οι ευγενείς, ο κλήρος και οι υπουργοί. Άλλα 3 παραπλήσια κτίρια χτίστηκαν για να στεγάσουν το προσωπικό, που αποτελούνταν από χιλιάδες υπηρέτες, τα μαγειρεία, τα εκατοντάδες άλογα μαζί με τις άμαξες τους και όλο τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό.

ανάκτορο-768x533

βερσαλλίες-768x512

Ένα απ'τα πιο θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία, είναι αυτό της Παναγίας των Παρισίων. Τα πλέον άξια ιδιαίτερης προσοχής σημεία, που προκαλούν το θαυμασμό της αρχιτεκτονικής του ναού, είναι η υπέροχη πύλη με τον υπεράνω αυτής τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης παράθυρα.

παναγία-των-παρισιων

Το Παρίσι θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την δύναμη των αισθήσεων και της γοητείας. Μπορεί να διανύει μία από τις πιο δύσκολες εποχές του, αλλά δεν θα σταματήσει να είναι το ίδιο φιλόξενο και όμορφο, και σίγουρα να χαρακτηρίζεται ως η Πόλη του Φωτός και του Έρωτα που γέννησε την δημοκρατία.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment