16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Παρουσιάστηκαν χθες 3 νέα Προγράμματα Χρηματοδότησης καινοτόμων κυπριακών επιχειρήσεων με προοπτική διείσδυσης στη διεθνή αγορά

    Παρουσίαση τριών νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης, συνολικού ύψους €18 εκατ., για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων καινοτομίας από κυπριακές επιχειρήσεις, με προοπτική διείσδυσης στη διεθνή αγορά, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, στα Γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα τρία Προγράμματα:

    «Δημιουργία και Αρχική Ανάπτυξη Startups με Διεθνή Προσανατολισμό (PRE-SEED)»

    Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), όπου η μέγιστη χρηματοδότηση ανέρχεται σε €100.000 ανά έργο και αναμένεται να καλύψει τη διερεύνηση, αξιολόγηση και ανάπτυξη της ιδέας, τη δημιουργία ενός αρχικού προϊόντος / υπηρεσίας και τη διεξαγωγή των προκαταρκτικών προσπαθειών προς την εμπορική αξιοποίηση του.

    «Ανάπτυξη Διεθνώς Ανταγωνιστικών Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών από Startups (SEED)»

    Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε startups οι οποίες έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα όπου η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €500.000 και αναμένεται να καλύψει κάθε δραστηριότητα η οποία θα επιτρέψει τη γρήγορη ανάπτυξη της καινοτόμου ιδέας, την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων και την επιτυχή διείσδυση του προϊόντος / υπηρεσίας στη διεθνή αγορά.

    «Ανάπτυξη και Προώθηση Διεθνώς Ανταγωνιστικών Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών από Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (INNOVATE)»

    Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στην αγορά ή διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα / υπηρεσίες στο στάδιο δοκιμών ή πιλοτικής εφαρμογής. Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στο €1 εκατ. ανά έργο και θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση του προϊόντος / υπηρεσίας, την έναρξη της εμπορικής παραγωγής και την προώθηση / προβολή και υποστήριξη της διάθεσης του προϊόντος στη διεθνή αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles