20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Παρουσιάστηκε το νέο Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 2 με Intel Core-i9 και βάρος 1Kg!

    Πριν λίγες ώρες στο πλαίσιο του Lenovo Accelerate event που διεξάγεται στις ΗΠΑ (το Digitallife.gr είναι το μόνο μέσο που καλύπτει την εκδήλωση), η εταιρεία παρουσίασε τη 2η γενιά (Gen 2) του ThinkPad X1 Extreme, ενός ultra-portable notebook με high-end specs και υψηλή φορητότητα.

    Lenovo_ThinkPad_X1_Extreme_G2_Touch_Left_180D

    Έχει βάρος μόλις 1,07Kg και είναι σχεδιασμένο με βάση MIL-SPEC πρότυπα ανθεκτικότητας ώστε να μη “φοβάται” χτυπήματα και πτώσεις από μικρό ύψος, ενώ η οθόνη του μπορεί να “ανοίξει” σε γωνία έως και 180 μοιρών, με το πάχος του notebook να μη ξεπερνά τα 18,4mm όταν είναι κλειστό (18,7mm για την έκδοση με οθόνη αφής).

    Το ThinkPad X1 Extreme Gen 2 έρχεται με οθόνη 15,6″ σε αναλύσεις FHD ή 4K, με IPS panel, με HDR ή χωρίς, ενώ στην κορυφαία έκδοσή του έχει 4K OLED HDR panel αφής με Dolby Vision για βέλτιση απεικόνιση και λειτουργικότητα. Η συσκευή έχει μαύρο χρώμα με backlit πληκτρολόγιο και κόκκινες λεπτομέρεις αλλά έρχεται και σε έκδοση με Carbo Fiber Weave κάλυμμα στην πλάτη, ενώ οι διαστάσεις της ανέρχονται στα 361,8 x 245,7 mm.

    Lenovo_ThinkPad_X1_Extreme_G2_NonT_Left_Screen_Open

    Στο εσωτερικό του βρίσκουμε επεξεργαστές της Intel (έως και οκταπύρηνο Core-i9, 9ης γενιάς) και έως 64GB DDR4 RAM στα 2.666MHz., με έως και 4TB PCIe SSD για την αποθήκευση των δεδομένων. Τo Dolby Atmos σύστημα ήχου εξασφαλίζει υψηλή ένταση και ποιότητα ενώ η συσκευή διαθέτει και far-field μικρόφωνα 360 μοιρών. “Τρέχει” Windows 10 Pro 64-bit και την επεξεργασία των γραφικών αναλαμβάνει η πανίσχυρη nVidia GeForce GTX 1650 GPU με 4GB GDDR5 dedicated μνήμης. Από πλευράς συνδεσιμότητας, το ThinkPad X1 Extreme Gen 2 διαθέτει δύο Thunderbolt 3 θύρες, δύο USB 3.1 και ένα SD card reader, όπως και Wi-Fi 6 (802.11 AX).

    Lenovo_ThinkPad_X1_Extreme_G2_Touch_Front_Facing_Left

    Επιπλέον, βρίσκουμε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, IR camera με Windows Hello και dTPM 2.0 chip για αυξημένη ασφάλεια των δεδομένων σας, όπως και το ThinkShutter κάλυμμα κάμερας.

    Το ThinkPad X1 Extreme Gen 2 θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο του 2019 με τιμή που θα ξεκινά από τα $1.499.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles