21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Passkeys: Ένα νέο εργαλείο που καταργεί τους κωδικούς πρόσβασης παρουσίασε Google

    Μια νέα τεχνολογία, τα passkeys, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στις μεγάλες πλατφόρμες χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή του γνωστού password κάθε φορά, παρουσίασε η Google. Αναλυτικότερα, τα passkeys (κλειδιά πρόσβασης) θα επιτρέπουν τη σύνδεση εφαρμογών και ιστότοπων χρησιμοποιώντας οποιουδήποτε τύπου ασφάλεια χρησιμοποιεί η εκάστοτε συσκευή, ( όπως αναγνώριση προσώπου, αριθμό PIN ή αποτύπωμα,) αντί του  κωδικού  πρόσβασης που  απαιτείται σήμερα.

    Όπως γνωστοποιεί με ανάρτηση της η Google,  θέση της είναι ότι τα passkeys είναι πιο ασφαλή από τους κωδικούς πρόσβασης (passwords), επειδή δεν μπορεί να αποκτηθεί η πρόσβαση σε αυτούς μέσω επιθέσεων phishing, ενώ πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να δώσει κατά λάθος σε κάποιον τον κωδικό του.

    Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Google, η σύνδεση με τη νέα μέθοδο των passkeys δεν θα μπορεί να αποκαλυφθεί ακόμη και εάν μια εφαρμογή ή υπηρεσία παραβιαστεί.

    Ωστόσο , όπως διευκρίνιζε η αμερικανική εταιρεία, οι επιλογές passwords και πιστοποίησης ταυτότητας μέσω δύο παραγόντων θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες για τους χρήστες εκείνους που δεν αισθάνονται ακόμα έτοιμοι να μετακινηθούν προς τη νέα μέθοδο των passkeys.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Google, Microsoft και Apple δεσμεύτηκαν πέρυσι να στηρίξουν νέα πρότυπα ασφαλείας τα οποία δεν θα απαιτούν τη χρήση κωδικού πρόσβασης.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles