16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πατέντα αποκαλύπτει πιθανή χρήση των Airpods και ως fitness trackers

    Η Apple δίνει με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερη έμφαση στον τομέα του fitness tracking και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Αν και το Apple Watch αναμένεται γενιά με γενιά να βελτιώνεται ως προς τις δυνατότητες fitness tracking που προσφέρει, φαίνεται ότι η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ακόμη μια συσκευή γι’ αυτούς τους σκοπούς. Αναφερόμαστε φυσικά στα Airpods. Συγκεκριμένα, μια νέα πατέντα που κατοχυρώθηκε πρόσφατα και είδε το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα Apple Insider υποδεικνύει ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα ζευγάρι ακουστικών εξοπλισμένων με ειδικούς αισθητήρες που θα του επιτρέψουν να παρακολουθεί διάφορες παραμέτρους της σωματικής υγείας κατά τη διάρκεια της άσκησης.

    Apple-AirPods-speakerend

    Οι αισθητήρες που αναφέρονται στην πατέντα είναι ένας PPG, που χρησιμοποιείται ήδη από το Apple Watch και προσφέρει έναν εύκολο και αξιόπιστο τρόπο για τη μέτρηση των καρδιακών παλμών. Η πατέντα αναφέρεται επίσης και σε έναν ακόμη αισθητήρα, τον VO2, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει την μέγιστη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται κάποιος κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τέλος, οι αισθητήρες EKG και ICG μπορούν να ανιχνεύσουν την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς.

    patent-6-720x720

    Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε μια στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες δείχνουν ενδιαφέρον στο χώρο της σωματικής υγείας. Ειδικά τα wearable gadgets απευθύνονται ως επί το πλείστον σε χρήστες οι οποίοι αθλούνται συχνά και ανεξάρτητα με το αν η Apple στρέψει τα Airpods και στο χώρο αυτό, η τάση αυτή αναμένεται να διατηρηθεί.

    Υπενθυμίζουμε ότι τα AirPods έκαναν το ντεμπούτο τους στα τέλη του 2016 και ήδη έχουν γνωρίσει σημαντική επιτυχία σε σημείο να επηρεάζει τη διαθεσιμότητά τους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple σκοπεύει να τοποθετήσει βιομετρικούς αισθητήρες στα ακουστικά, με πολλούς να τονίζουν ήδη πως αν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί τότε θα γίνουν ακόμη πιο δημοφιλέστερα στην αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles