18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πατέντα αποκαλύπτει τα… “έξυπνα” γυαλιά που ίσως ετοιμάζει η Samsung

    Μία πατέντα σχεδιασμού της Samsung, που αφορά ένα ζευγάρι “wearable computer glasses”, ανακάλυψε η Wall Street Journal.

    Δεδομένου, μάλιστα, ότι πρόκειται όχι για μία απλή πατέντα, αλλά για μία design patent, είναι πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή στην αγορά μία παρόμοια και στο σχέδιο πρόταση από τους Κορεάτες.

    Samsung-Design-Patent-Wearable-Computer-Glasses-01

    Η λογική της Samsung στα “έξυπνα” γυαλιά που έχει σχεδιάσει είναι διαφορετική από αυτή της Google στα περίφημα Glass της. Το gadget δε συνδέεται ασύρματα με κάποια άλλη συσκευή, όπως π.χ. το κινητό σας, αλλά με τη βοήθεια micro-USB. H Η σύνδεση, λοιπόν, είναι ενσύρματη, κάτι που έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του…

    Το αρνητικό σε ένα τέτοιο concept είναι προφανώς το καλώδιο, που ίσως σας ενοχλεί φορώντας ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιά. Τα θετικά όμως αφορούν το ότι ένα τέτοιο gadget δε χρειάζεται ενσωματωμένη μπαταρία, καθώς μπορεί να τροφοδοτείται από το smartphone σας, έτσι μπορεί να είναι πιο λεπτό και ελαφρύ από την πρόταση της Google. Επιπλέον, η συσκευή δε χρειάζεται ούτε κάποιον επεξεργαστή, αποτελώντας απλά μία οθόνη για το κινητό σας.

    Samsung-Design-Patent-Wearable-Computer-Glasses-02

    Η πρόταση της Samsung, όπως βλέπουμε, διαθέτει και ενσωματωμένα ακουστικά, με την κορεατική εταιρεία να σημειώνει ότι σας επιτρέπει, πέρα από το να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις, και να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική. Φαίνεται, μάλιστα, πως εντάσσεται στην κατηγορία των “sport glasses”, τα οποία μπορούν να σας ακολουθούν σε κάθε αθλητική σας δραστηριότητα.

    Εκείνο που έχει τώρα σημασία είναι να δούμε αν η Samsung σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτή την πατέντα για την κυκλοφορία μίας σχετικής wearable συσκευής και πώς θα είναι αυτή ακριβώς, αλλά και αν θα επαναλάβει λάθη όπως αυτά που είδαμε στο ρολόι της, το Galaxy Gear, και αφορούν για παράδειγμα τη μικρή συμβατότητα με συσκευές.

    Εσάς πώς σας φαίνονται τα “έξυπνα” γυαλιά της Samsung;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles