15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    “Πάτωσαν” Netflix και Apple TV στα Όσκαρ 2024 – Τι πήγε στραβά;

    Τα Όσκαρ 2024 απονεμήθηκαν πριν μερικά εικοσιτετράωρα. Οι ταινίες “Oppenheimer” και “Poor Things” γιορτάζουν ακόμα τις πολλαπλές βραβεύσεις τους και τώρα ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στους μεγάλους… χαμένους!

    Το Netflix και οι υπόλοιπες ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένες από τη μεγαλύτερη τελετή απονομής βραβείων ταινιών της χρονιάς. Πράγματι, τα 23 βραβεία που δίνονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης στο Λος Άντζελες, δημιούργησαν την ελπίδα στις υπηρεσίες streaming ότι θα φύγουν από τα Όσκαρ με κάποιο αγαλματίδιο που θα δικαιώνει τις προσπάθειές τους τους τελευταίους 12 μήνες.

    Οι υπηρεσίες streaming στα Όσκαρ 2024

    Φέτος όμως τα πράγματα δεν έγιναν όπως πέρσι. Το Netflix ήταν το μόνο που κατάφερε να κερδίσει ένα βραβείο στα φετινά Βραβεία της Ακαδημίας για το “The Wonderful Story of Henry Sugar”. Λοιπόν, τι πήγε στραβά για τις κορυφαίες υπηρεσίες streaming του κόσμου από τη στιγμή που, μόλις δυο χρόνια νωρίτερα, το Apple TV Plus φάνηκε να σηματοδοτεί μια αλλαγή στη βιομηχανία με την ιστορική νίκη για την Καλύτερη Ταινία με το δραματικό φιλμ “CODA”;

    Για να είμαστε αντικειμενικοί, το Netflix, η Apple ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά του streaming δεν έκανε κάτι λάθος. Οι ταινίες που ήταν υποψήφιες ήταν αξιόλογες, διαφορετικά, δεν θα είχαν επιλεγεί για να συμπληρώσουν τις κατηγορίες. Τo Netflix και τo Apple TV Plus απέτυχαν απλώς να φτάσουν στο επίπεδο των ανταγωνιστών τους στη μεγάλη οθόνη. Απλά ρίξτε μια ματιά στο Oppenheimer, το έπος του Nolan. Αποχώρησε με επτά βραβεία τη μεγάλη βραδιά, συμπεριλαμβανομένων των πολυπόθητων βραβείων για Καλύτερη Ταινία, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Α’ Ανδρικού (Κίλιαν Μέρφι) και Β’ Ανδρικού (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ). Σε σύγκριση με την ταινία του Nolan, τη Barbie, το αστείο Poor Things και το συγκλονιστικό The Zone of Interest που λαμβάνει χώρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Netflix και οι λοιπές εταιρείες απλά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν μια ταινία που να σταθεί επάξια δίπλα.

    Αξίζει να σταθούμε λίγο στο Apple TV. Οι ταινίες Killers of the Flower Moon και Napoleon – δύο από τις καλύτερες ταινίες του Apple TV Plus – κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους πριν ενσωματωθούν στην βιβλιοθήκη ταινιών της υπηρεσίας streaming. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα απογοητευτικά έσοδα στα ταμεία, φαίνεται ότι οι θεατές περίμεναν την άφιξή τους στο Apple TV Plus για να τις παρακολουθήσουν. Ήταν υποψήφιες για πολλά βραβεία (το Killers of the Flower Moon 10 υποψηφιότητες, Napoleon 3), δυστυχώς όμως η Apple απέτυχε όπως ακριβώς το Netflix.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    1. Το Killers of the Flower Moon δεν μπορούμε να πούμε ότι “απέτυχε” ποιοτικά. Μπορεί το 0/10 να μην φαίνεται ιδιαίτερα τιμητικό, αλλά είχε την ατυχία να πέσει σε μια πολύ δυνατή χρονιά (και στην κατά πολλά χρόνια καθυστερημένη απόφαση της Ακαδημίας να τιμήσει τον Νόλαν). Το Napoleon δυστυχώς είναι μια εντελώς άλλη ιστορία και σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες ταινίες του Scott.

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles