24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τι συμβαίνει με τη χρήση του PayPal στην Ελλάδα μετά τα capital controls; (update: η επίσημη ανακοίνωση του PayPal)

    Γνωρίζουμε ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ότι η επιβολή των capital controls που περιορίζει τις συναλλαγές μέσω των τραπεζών, καθώς και οι σχετικοί περιορισμοί στις συναλλαγές με το εξωτερικό έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε υπηρεσίες και συνδρομές, όπως π.χ. της Apple ή της Google. Στην περίπτωση του PayPal, της υπηρεσίας διαδικτυακού πορτοφολιού που πολλοί χρησιμοποιούν, ήταν αναπόφευκτο να υπάρχουν σχετικά ζητήματα, μετά τις εξελίξεις.

    PayPal

    Τι συμβαίνει όμως με την υπηρεσία και σε ποιες περιπτώσεις θα μπορέσετε σε αυτή την περίοδο να τη χρησιμοποιήσετε; Όπως διαβάζουμε στο δημοφιλές site Quartz οι Έλληνες χρήστες του PayPal που δεν έχουν ήδη χρήματα στο Paypal Balance δεν είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα accounts τους για συναλλαγές με το εξωτερικό, καθώς δεν μπορούν να “φορτώσουν” τους λογαριασμούς τους με χρήματα από ελληνικές κάρτες ή λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες.

    Σύμφωνα με όσα δηλώνει σχετικά στο site εκπρόσωπος του PayPal:

    “Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με ελέγχους κεφαλαίων (capital controls), η χρηματοδότηση του PayPal wallet από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από τις κάρτες ή τους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν είναι διαθέσιμες προς το παρόν. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας στην Ελλάδα στο ακέραιο, όπως κάνουμε για πάνω από μία δεκαετία”.

    Επιπρόσθετα με αυτή τη σημείωση, πρέπει πάντως να επαναλάβουμε ότι αν έχετε ΗΔΗ στο Paypal Balance του account σας χρήματα, μπορείτε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε για αγορές ακόμη και στο εξωτερικό.

    UPDATE: Παραθέτουμε και την επίσημη θέση του PayPal την οποία λάβαμε σε δελτίο τύπου.

    Επίσημη Ανακοίνωση της PayPal σχετικά με τις υπηρεσίες της εταιρείας στην Ελλάδα

    “Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα capital controls, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή. Απόπειρες πληρωμών δύνανται επίσης να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πλήρως τους αξιότιμους πελάτες μας στην Ελλάδα, όπως πράττουμε άλλωστε εδώ και πάνω από μία δεκαετία στη χώρα”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles