20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Πειραματική Firefox OS ROM για developers κυκλοφορεί η Sony για το Xperia E

    Η Sony έχει εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες τα σχέδιά της να λανσάρει ένα κινητό με Firefox OS μέσα στο επόμενο έτος και τώρα κάνει ακόμη μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση κυκλοφορώντας μία πειραματική ROM για το Sony Xperia E με το λειτουργικό που δημιούργησε η Mozilla. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σε προγραμματιστές η δυνατότητα να αξιολογήσουν την πλατφόρμα και να δώσουν στη Sony χρήσιμες πληροφορίες.

    Ο λόγος που επιλέχθηκε το Xperia E και όχι ένα smartphone με πιο δυνατά χαρακτηριστικά είναι απλός. Το Firefox OS, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, θα διατεθεί με low-end προτάσεις, όπως διακρίνουμε και από τα smartphones που ανακοινώθηκαν γι’ αυτό στη Βαρκελώνη. Άλλωστε, τo Xperia E έχει παρόμοια specs τόσο με το ZTE Open όσο και με το Alcatel One Touch Fire.

    Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πειραματική ROM που διαθέτει η Sony έχει προς το παρόν αρκετά προβλήματα και δεν προτείνεται για καθημερινή χρήση. Δεν υπάρχει ασύρματη συνδεσιμότητα κανενός είδους, το λογισμικό δεν έχει περάσει ακόμη από πιστοποίηση, ενώ η οθόνη αφής αλλά και η micro SD card ίσως να μη δουλεύουν σωστά.

    Για τους developers πάντως που θέλουν να δοκιμάσουν το λειτουργικό στο Sony Developer Blog υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς θα τοποιθετήσουν τη ROM, πληροφορίες για το λειτουργικό και την ανάπτυξη εφαρμογών γι’ αυτό.

    Πηγή: GSM Arena

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles