21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Peres. Η πρώτη… ηλεκτρονική μύτη στον κόσμο σε γλυτώνει από τη δηλητηρίαση

    Έχει υπολογιστεί πως έχουμε 76 εκατομμύρια περιπτώσεις τροφικών δηλητηριάσεων κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και 5.000 θανάτους. Και με αυτή την αφορμή, δημιουργήθηκε το gadget που βλέπετε στη φωτό. Ονομάζεται Peres και είναι μία ηλεκτρονική “μύτη” που μπορεί να ανιχνεύσει το αν το κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο ή ψάρι) που είστε έτοιμοι να καταναλώσετε είναι ασφαλές. Το Peres παίρνει δείγμα από τον αέρα γύρω από το… κρέας και χρησιμοποιεί αισθητήρες για να υπολογίσει τη φρεσκάδα και την ποιότητά του, ελέγχοντας στοιχεία όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, οι πτητικές οργανικές ενώσεις και η αμμωνία.

    Peres The First Electronic Nose

    Μοιάζει ένα ένα remote control και απλά πρέπει να το τοποθετήσετε πάνω από την τροφή, ώστε να δείτε τα αποτελέσματα του “ελέγχου” σε μία συμβατή εφαρμογή που θα εγκαταστήσετε στο smartphone σας.

    Peres The First Electronic Nose 02

    Το Peres έχει ζητήσει χρηματοδότηση από το crowd-funding site IndieGoGo επιτυγχάνοντας να την υπερβεί, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο του 2014 με κόστος 120 δολάρια αυτή τη στιγμή στη δυνατότητα προπαραγγελίας του.

    Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles