23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Περί γερόντων, χιούμορ και φονταμενταλισμού

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη στα Ψαχνά Ευβοίας ο 27χρονος διαχειριστής της σελίδας στο Facebook με τον τίτλο “Γέροντας Παστίτσιος”. H σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε μετά από «χιλιάδες» καταγγελίες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΕ, από ανθρώπους σε διάφορες χώρες που αισθάνονταν ότι προσβάλλονται τα θρησκευτικά τους αισθήματα από αυτή τη σελίδα. Την ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μπορείτε να τη δείτε εδώ.

    Οι αντιδράσεις στο Ελληνικό Διαδίκτυο με αφορμή την είδηση αυτής της σύλληψης είναι έντονες σήμερα. Σχεδόν το ίδιο έντονες με τις «χιλιάδες» διαμαρτυρίες εκείνων που κατήγγειλαν τη σελίδα. Αρκετοί μοιράζονται στους «τοίχους» τους την είδηση της σύλληψης του administrator με τα απαραίτητα σχόλια περί δημαγωγίας, έλλειψης χιούμορ και κινδυνολογίας ότι θα γίνουμε η επόμενη Λιβύη, Αίγυπτος και οποιαδήποτε χώρα έχει φιλοξενήσει βίαιες διαδηλώσεις που ξεκίνησαν για θρησκευτικούς λόγους.

    Εμείς, δεν πρόκειται να σας πούμε για τα υπέρ και τα κατά μίας τέτοιας σύλληψης. Ούτε να επαναλάβουμε την πεποίθησή μας πως ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ή να μην πιστεύει ό,τι εκείνος επιθυμεί. Θα προβληματιστούμε, όμως, για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εμφανίζονται στην «ευαισθησία» των αρχών σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα και την έκφρασή μας σε αυτά. Στην περίπτωση της σύλληψης του διαχειριστή της συγκεκριμένης χιουμοριστικής σελίδας, η κινητοποίηση ήταν άμεση. Και δραστική. Στην περίπτωση της διερεύνησης για τη δράση του παιδόφιλου που είχαν καταγγείλει στις αρχές υποστηρικτές των Anonymous, ένα χρόνο μετά, όταν δημοσιοποίησαν τα στοιχεία του γιατί οι αρχές δεν έκαναν τίποτα, οι αρχές έσπευσαν να ασκήσουν δίωξη… στους Anonymous.

    Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι έχουμε μάλλον λάθος προτεραιότητες, σοβαρή έλλειψη χιούμορ και πολλά βήματα ακόμα για να ισχυριστούμε ότι σαν κοινωνία έχουμε υιοθετήσει τις ξεκάθαρες επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος περί ελευθερίας και ανεξιθρησκείας.

    Σημειώνουμε, πάντως, πως, μετά την είδηση της σύλληψης του 27χρονου και το «κατέβασμα» της εν λόγω σελίδας, έχουν ανέβει αρκετές άλλες, όπως εκείνη του «Παρίσιου», του «Mαϊπρίσιους» και άλλες.

    Πηγές: astynomia.gr, iefimerida, Business Insider

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles