20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Περικοπές και στη Hewlett Packard! Απολύονται 6.000 εργαζόμενοι

    Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά, εξαιτίας των μαζικών απολύσεων που γίνονται από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Σε περικοπές προχώρησαν πρόσφατα η Meta και το Twitter, ενώ ακόμα ένας κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
    Η κατασκευάστρια υπολογιστών Hewlett Packard ανακοίνωσε χτες ότι σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 6.000 άτομα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία το τελευταίο διάστημα.


    Η HP απασχολεί περίπου 61.000 εργαζομένους, στόχος όμως της εταιρείας είναι να εξοικονομήσει 1,4 δις. ετησίως μέχρι το 2025 από περικοπές στο λειτουργικό κόστος όπως έκαναν και άλλοι γίγαντες, όπως η Amazon, η Meta κ.α.
    “Το σχέδιο αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να υπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να προχωρήσουμε σε ποιοτικές δημιουργίες περικόπτοντας τα έξοδα”, ανέφερε ο CEO της HP Enrique Lores. Σημειώνεται ότι η Meta πρόσφατα ανέφερε ότι απολύει 11.000 από το προσωπικό της και το Twitter τους μισούς σχεδόν υπαλλήλους από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε ο Musk.

    Διαβάστε επίσης:

    Απίστευτο ρεκόρ για τον Cristiano Ronaldo! Ξεπέρασε τους 500 εκατ. followers στο Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles