18.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Περισσότερα από 1000 τα θύματα της ρωσικής ομάδας χάκερς Conti Group: πάνω από 150 εκατ. δολάρια για λύτρα

    «Αδρή» αμοιβή που φτάνει τα 15 εκατ. δολάρια προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα εκθέτουν τη δράση της ρωσικής ομάδας χάκερς Conti Group, που εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από πολλές περιπτώσεις εκβιαστικών επιθέσεων διεθνώς για την απόσπαση χρηματικών λύτρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του FBI, περισσότερα από 1.000 άτομα -θύματα της ομάδας- έχουν αναγκαστεί να καταβάλουν πάνω από 150 εκατ. δολάρια για λύτρα ως αποτέλεσμα των κυβερνοεπιθέσεων που έχουν υποστεί.

    Η προσφερόμενη αμοιβή αφορά 10 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό της ταυτότητας ή της τοποθεσίας των ηγετών της ομάδας και 5 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη οποιουδήποτε μέλους της ομάδας.

    Η συγκεκριμένη ομάδα χάκερς εμπλέκεται επίσης και στα πολιτικά παιχνίδια του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς έχει δεσμευτεί να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου για τα μέτρα τους κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία. «Εάν οποιοσδήποτε αποφασίσει να οργανώσει κάποια κυβερνοεπίθεση ή πολεμικές δραστηριότητες κατά της Ρωσίας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να απαντήσουμε πλήττοντας στρατηγικής σημασίας υποδομές του εχθρού» είχε αναφέρει η Conti Group σε σχετική δήλωση που έκανε για το θέμα αυτό.

    Διαβάστε επίσης:

    > Απομυθοποιώντας τα πέντε στάδια ενός ransomware

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles