18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Περισσότερο info για τα νέα Exynos chipsets που αναπτύσσονται από την AMD και τη Samsung!

    Είναι γνωστό ότι Samsung και AMD έχουν δώσει τα χέρια και συνεργάζονται για την ανάπτυξη chipsets από το 2019. Ωστόσο, πέραν των φημών που είχαν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ τους, δεν είχαμε κάτι το επίσημο από τις δύο εταιρείες για τα projects που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Στο πλαίσιο μιας ομιλίας στη πρόσφατη Computex, η AMD έκανε μια ανακοίνωση που σίγουρα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους tech enthusiasts. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το νέο Exynos SoC θα βασίζεται στην τεχνολογία RDNA 2, προσφέροντας σημαντικές αναβαθμίσεις στις mobile συσκευές.

    Σύμφωνα με την Lisa Su, CEO της AMD, η επόμενη αγορά που θα δούμε το RDNA 2 είναι στην αγορά των high-end smartphones και το αποτέλεσμα αυτή της συνεργασίας αναμένεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για τον τομέα των graphics στις mobile συσκευές. Και μπορεί αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες αναφορικά για το chipset που θα αποτελέσει τον καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην AMD και στη Samsung να μην έχουν γίνει ακόμη διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, παρόλα αυτά γνωρίζουμε από καλά πληροφορημένες πηγές ότι το εν λόγω chipset θα υποστηρίζει ray-tracing και variable rate shading. Σε αυτή τη φάση, είναι πολύ δύσκολο να δούμε το νέο Exynos με όλα αυτά τα «επαναστατικά» features που μας υπόσχεται η AMD μέσα στη χρονιά που διανύουμε, παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο εσωτερικό της νέας ναυαρχίδας της σειράς S2x.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles