23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Peter Molyneux μελετάει τη συμπεριφορά των social gamers

    Ο Peter Molyneux, δημιουργός της σειράς παιχνιδιών Fable, αλλά και γνωστών παλαιότερων τίτλων, όπως το Populous και το Black & White, δήλωσε στην E3 ότι αυτό τον καιρό… πειραματίζεται. Συγκεκριμένα θα δημιουργήσει μία σειρά από κοινωνικά πειράματα, με τη μορφή παιχνιδιών, ώστε να εξερευνήσει την ψυχολογία των χρηστών στα κοινωνικά μέσα. Μετά θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας για να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, που σκοπεύει να κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια.

    Το πρώτο πείραμα, που θα είναι έτοιμο σε λίγες εβδομάδες, λέγεται Curiosity (=περιέργεια). Οι παίκτες θα εισέρχονται σε ένα δωμάτιο που περιέχει μόνο ένα μαύρο κύβο. Πατώντας στον κύβο, αυτός θα σπάει σταδιακά, ενώ οι ρωγμές που θα κάνει ο κάθε παίκτης θα εμφανίζονται στον ίδιο κύβο σε πραγματικό χρόνο. Όταν τελικά σπάσει ο κύβος, θα αποκαλυφθεί κάτι «απίθανο και μοναδικό», σύμφωνα με τον Molyneux, το οποίο θα γίνει εμφανές μόνο στον παίκτη που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

    Μάλιστα το Curiosity θα έχει και microtransactions. Αγοράζοντας εργαλεία, οι παίκτες θα μπορούν να δίνουν πιο αποτελεσματικά χτυπήματα στον κύβο. Αυτά τα εργαλεία θα κοστίζουν από 1 μέχρι 77 χιλιάδες δολάρια, με το πιο ακριβό να αυξάνει τη δύναμη ενός χτυπήματος κατά 100 χιλιάδες φορές. Ο Molyneux είπε ότι ο στόχος δεν είναι να βγάλει λεφτά, αλλά να διαπιστώσει την ψυχολογία των χρηστών σε σχέση με το νόμισμα. Ναι, κι εγώ δεν γράφω αυτό το άρθρο για να πάρω λεφτά στο τέλος του μήνα, αλλά για να διαπιστώσω τις διάφορες αποχρώσεις των πενηντάρικων!

    Πηγή : NewScientist

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles