13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Πέθανε ο θρυλικός συνθέτης Έννιο Μορικόνε – Η μουσική του «έντυσε» εμβληματικές ταινίες

    Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος Ιταλός συνθέτης και ενορχηστρωτής Έννιο Μορικόνε. Ο θρυλικός συνδέτης «έντυσε» με τη μουσική του μερικά από τα πλέον εμβληματικά έργα της έβδομης τέχνης. Την είδηση του θανάτου του μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Ο βραβευμένος συνθέτης πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε κλινική της Ρώμης. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κάταγμα στο ισχίο.

    Γεννημένος το 1928, ο Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασικής μουσικής.

    Η καριέρα του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών.

    έννιο μορικόνε

    Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες.

    Το 2007, ο Μορικόνε παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001.

    Επίσης παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας Μισητοί 8. Επίσης, ο Έννιο Μορικόνε έχει κερδίσει τρία βραβεία Γκράμιτρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ένα τιμητικό Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.

    Ας δούμε μερικές από τις εβληματικότερες ταινίες για τις οποίες είχε γράψει μουσική ο Έννιο Μορικόνε:

    «Για Μία Χούφτα Δολάρια»

    «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος»

    «Κάποτε στην Αμερική»

    «Σινεμά ο Παράδεισος»

    «Οι Αδιάφθοροι»

    «Kill Bill Vol.2»

    «Οι Μισητοί Οκτώ»

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles