16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Philippe Starck & Jerome Olivet σχεδιάζουν το Alo, το smartphone του μέλλοντος! [UPDATE]

    [UPDATE]

    Αναφορικά με την εμφάνιση του Alo smartphone σε πολλά ενημερωτικά και τεχνολογικά websites, σε επίσημη επιστολή που ο διάσημος σχεδιαστής Philippe Starck απέστειλε στα media, τόνισε ότι το Alo smartphone concept δεν αποτελεί μία τωρινή του δουλειά, αλλά σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1996 και από λάθος διέρρευσε στα media ως ένα νέο προϊόν συνεργασίας με το team της Thomson. Αν και ο ίδιος δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος που ένα concept του θεωρείται “επαναστατικό” ύστερα από 20 χρόνια, ωστόσο διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσει νέα πρωτοποριακά projects με τους νέους του συνεταίρους στον τομέα της mobile τεχνολογίας και πλέον δεν ασχολείται με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου concept.  

    [ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ]

    Παρατηρώντας την εξέλιξη των smartphones στον τομέα του design τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν αλλάξει σε τεράστιο βαθμό. Οι κατασκευάστριες εταιρείες στις περισσότερες περιπτώσεις άλλωστε υιοθετούν το γνωστό ορθογώνιο σχήμα και συνηθίζουν να δίνουν μεγαλύτερη ώθηση στην λειτουργικότητα μίας συσκευής παρά στην εξωτερική εμφάνιση της. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί καταναλωτές που θεωρούν ότι το design και ο γενικότερος σχεδιασμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην αγορά μίας συσκευής. Αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία σίγουρα θα ενθουσιαστεί βλέποντας το Alo, ένα concept smartphone που δημιούργησαν οι παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές Philippe Starck και Jerome Olivet...

    Alo Smartphone (1)

    To Alo είναι το όραμα των δύο σχεδιαστών για το πως θα μπορούσε να είναι το smartphone του μέλλοντος και ο Jerome Olivet το περιγράφει ως μία πρωτοποριακή πρόταση που προσφέρει ένα vocalized interface για την εκτέλεση όλων των λειτουργιών του ως τηλέφωνο, ενώ  παράλληλα μπορεί να διαβάζει SMS και e-mails, δίνοντας τη δυνατότητα στους users να υπαγορεύουν τα μηνύματα τους παρά να τα πληκτρολογούν. Επιπλέον, η ξεχωριστή κάμερα που υπάρχει στο επάνω μέρος του λειτουργεί ως “μάτι”, καθώς επιτρέπει στον χρήστη του να αναγνωρίζει κείμενο και πρόσωπα, προβάλλοντας επίσης 3D ολογράμματα.

    Alo Smartphone (5)

    Το Alo smartphone δε χωράει αμφιβολία ότι είναι μοναδικό και σίγουρα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα smartphones που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αν και δεν θα το δούμε εύκολα στην αγορά στο άμεσο χρονικό διάστημα και είναι αμφίβολο εάν από concept τελικά περάσει στην παραγωγή, παρόλα αυτά δεν γίνεται να μην το θαυμάσεις.

    Alo Smartphone (2)

    Αλήθεια εσάς πως σας φαίνεται;   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles