13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Philips E Line 288E2 4K UHD Monitor Review: «Οθόνη πολυεργαλείο for… business & pleasure»!

    Η Philips δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον κόσμο των monitor, έχοντας διαγράψει μια τεράστια πορεία στο χρόνο, η οποία είναι λίγο έως πολύ γνωστή στους φανατικούς λάτρεις της τεχνολογίας. Δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, τα τελευταία 3 χρόνια επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη ενός δυναμικού προϊοντικού portfolio, το οποίο δύναται να καλύψει διαφορετικές ανάγκες, αλλά και… διαφορετικές τσέπες. Όμως ανεξαρτήτως τύπου monitor, αυτό που παραμένει σταθερό (και αναλλοίωτο στο χρόνο) είναι η εγγύηση ποιότητας που προσφέρει η Philips MMD και αυτή η ξεχωριστή ποιότητα αποτυπώνεται και στην οθόνη E Line 288E2, μια 4K UHD πρόταση στις 28 ίντσες, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καλύψει πολύπλευρα τον χρήστη, τόσο στις επαγγελματικές του ασχολίες, όσο και στον τομέα του entertainment. Για να δούμε όμως τι έχει να μας «πει» το E Line 288E2 στο αναλυτικό review που ακολουθεί…

    Design που “ταιριάζει” παντού!

    Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο 28άρι Philips E Line 288E2 μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε ότι έχει ακολουθηθεί μια αρκετά «elegant» φιλοσοφία. Η τετραγωνισμένη βάση θεωρούμε ότι μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε χώρο, ενώ παράλληλα τα σχεδόν «ανύπαρκτα» bezels προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο οπτικό πεδίο στο χρήστη. Αναμφίβολα, o elegant χαρακτήρας φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Philips έχει κάνει «εκπτώσεις» στην ποιότητα των υλικών κατασκευής, καθώς τόσο η βάση όσο και ο βραχίονας που συγκρατούν την οθόνη διακρίνονται για την σταθερότητα και την στιβαρότητα τους.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, εδώ ακολουθείται το «στάνταρ» όπου έχουμε 2 x HDMI και 1 x DisplayPort, καθώς επίσης και ένα κλασικό audio input και ένα port για την εξαγωγή ήχου σε ακουστικά. Ενδεχομένως ορισμένες USB να είχαν λόγο ύπαρξης και αυτό γιατί η Ε Line 288E2 είναι μια οθόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, στο πίσω μέρος της βάσης περιλαμβάνεται και ένα σύστημα διαχείρισης καλωδίων που βοηθά στην τακτοποίηση τους, για όλους εκείνους που τους αρέσει η τάξη στο γραφείο τους. Στην πίσω δεξιά πλευρά βρίσκεται το joystick ελέγχου του OSD, το οποίο λειτουργεί και ως power on/off button. Ως είθισται, θέλει λίγο εξάσκηση για να το συνηθίσετε, όμως όπως θα διαπιστώσετε ύστερα από καιρό χρήσης, το εν λόγω joystick δεν είναι κάτι που δεν το συνηθίζεις. H οθόνη μπορεί να ρυθμιστεί σε θέση tilt, χωρίς όμως να παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης καθ’ ύψος.

    Σε γενικές γραμμές, o εξωτερικός σχεδιασμός καθιστά την πρόταση της Philips ιδανική για τον μέσο χρήστη, καθώς έχει σοβαρά και premium looks που ουσιαστικά επιτρέπουν στην 288E2 να «σταθεί» παντού, τόσο σε ένα γραφείο που λειτουργεί ως κύριος χώρος εργασίας, όσο και στο δωμάτιο (ή… σπηλιά) ενός gamer. Κοινώς είναι ένα monitor που μπορεί να «κολλήσει» εμφανισιακά παντού!

    Εικόνα πραγματική… εμπειρία!

    Παρατηρώντας καλύτερα την 288E2 και τα διαθέσιμα features δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβουμε ότι η Philips έριξε το βάρος στην high-end απόδοση της εικόνας. Ο ρεαλισμός των χρωμάτων, η ευκρίνεια και η απόλυτη ακρίβεια είναι εδώ το «ζητούμενο». Συγκεκριμένα, επιλέγοντας ένα W-LED IPS panel με ανάλυση 4Κ UHD (3840 x 2160 pixels με refresh rate στα 60Hz), η Philips είναι εμφανές ότι δεν θέλει να θυσιάσει την απόδοση στην εικόνα, προτιμώντας ένα TN panel. Η φιλοσοφία «premium to the bone» απεικονίζεται και στην απεικόνιση της οθόνης, με την τεχνολογία Ultra Wide Color να παράγει πιο φυσικές πράσινες, έντονες κόκκινες και βαθιές μπλε αποχρώσεις. Αναμφίβολα, ένα από τα στοιχεία που καθιστούν την 288E2 μια εξαιρετικά δυναμική λύση είναι η «ζωντάνια» των χρωμάτων, πράγμα που οι επαγγελματίες θα το χαρούν και με το παραπάνω (είναι πολύ δυνατή σε εφαρμογές CAD, 3D graphics, video και photo editing).

    Παράλληλα, η E Line 288E2 ενσωματώνει την εξελιγμένη τεχνολογία SmartContrast για ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια και καλύτερη απόδοση του μαύρου, ενώ η εντυπωσιακή χρωματική απόδοση της αγγίζει τα 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα. Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονο monitor που «σέβεται» τον εαυτό του δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι τεχνολογίες Flicker-Free και LowBlue για λιγότερη κόπωση στα μάτια. Για αυτό ακόμη και εάν ανήκετε στους users που συνηθίζουν να περνούν άπειρες ώρες μπροστά από το monitor τους, η Philips έχει φροντίσει, ώστε να μην αισθάνεστε την παραμικρή κούραση.

    Η 288E2 εκτός από ένα πολύ καλό «επαγγελματικό» εργαλείο όπως προαναφέραμε κλείνει το μάτι και στην κοινότητα των gamers. Και σίγουρα μπορεί να μην διαθέτει τα πιο φαντεζί gaming-oriented features (όπως π.χ. ο πολύ υψηλός ρυθμός ανανέωσης) που διαθέτουν τα αποκλειστικά gaming monitors, όμως προσφέρει όλα όσα αναζητάει ο gamer που κοιτάζει περισσότερο σε μια πολυσυνδυαστική λύση. Συγκεκριμένα, το 288E2 διαθέτει χρόνο απόκρισης στα 4ms σε GtG mode, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα συναντήσετε σε καμία περίπτωση φαινόμενα ghosting, ενώ για ακόμη πιο smooth και ομαλό αποτέλεσμα στα games σας, η λειτουργία AMD FreeSync βρίσκεται εδώ για να κάνει ακόμη πιο αποδοτικά (και απολαυστικά) τα gaming sessions της.

    Δείχνοντας βέβαια τη «συμπάθεια» της ως προς τους gamers, η 288E2 προσφέρει τη λειτουργία SmartImage. Συγκεκριμένα, με τη λειτουργία “FPS” (first person shooting) βελτιώνονται τα σκούρα θέματα στα παιχνίδια, ώστε να βλέπετε τα κρυμμένα αντικείμενα στις σκοτεινές περιοχές. Με τη λειτουργία “Racing“, εκτελείται προσαρμογή της οθόνης με ταχύτερο χρόνο απόκρισης, πολλά χρώματα και προσαρμογές της εικόνας. Η λειτουργία “RTS” (Λειτουργία στρατηγικής πραγματικού χρόνου) διαθέτει μια ειδική λειτουργία SmartFrame που σάς επιτρέπει την επισήμανση συγκεκριμένων περιοχών και τις προσαρμογές μεγέθους και εικόνας. Με τις λειτουργίες Gamer 1 (Παίκτης 1) και Gamer 2 (Παίκτης 2) μπορείτε να αποθηκεύσετε προσωπικές σας ρυθμίσεις με βάση τα διαφορετικά παιχνίδια, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση.

    Όλα τα παραπάνω βέβαια ρυθμίζονται και καθορίζονται με χαρακτηριστική ευκολία μέσω του εξαιρετικά εύχρηστου OSD menu, το οποίο διακρίνεται για τη σαφήνεια του, αλλά και του υψηλού επιπέδου παραμετροποίησης που δίνει στο χρήστη της οθόνης.

    Monitor… πασπαρτού!

    Η Philips E Line 288E2 είναι η οθόνη που κάνει τα πάντα και… συμφέρει! Είτε την χρησιμοποιείτε ως «σύντροφο» στην επαγγελματική σας καθημερινότητα, είτε απλώς γιατί αναζητάτε ένα premium monitor για την καθημερινή «casual» tech ενασχόληση σας και το gaming, η 288E2 μπορεί να σας καλύψει παντού και πάντοτε. Με πολυχρηστικό χαρακτήρα, εξαιρετική απόδοση εικόνας και την εγγύηση ποιότητας που φέρει το brand της Philips, το εν λόγω all-arounder (με τιμή λίγο παραπάνω από τα 300 ευρώ) καθίσταται μια εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles