14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Philips Hue: Ιδού οι πιο… “έξυπνοι” λαμπτήρες στον κόσμο

    Οι νέοι LED λαμπτήρες υψηλής τεχνολογίας της Philips, με την ονομασία Hue, παρουσιάστηκαν επίσημα από την εταιρεία και θα ξεκινήσουν να πωλούνται άμεσα (από σήμερα) αρχικά αποκλειστικά στα Apple stores.

    Οι λαμπτήρες Hue είναι πλήρως παραμετροποιήσιμοι, προσφέροντας υποστήριξη 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, συνδυάζοντας 3 LEDs (ένα πράσινο, ένα κόκκινο και ένα μπλε) μέσα σε κάθε λαμπτήρα.

    Κυκλοφορούν ως μία εναλλακτική -ενεργειακά αποδοτική– λύση στους λαμπτήρες πυράκτωσης, με τη φωτεινότητά τους να είναι στο ίδιο επίπεδο με έναν παραδοσιακό λαμπτήρα 50W, έχοντας μέγιστη ισχύ μόλις 8,5W (χρησιμοποιούν 80% λιγότερη ισχύ δηλαδή).


    Οι Philips Hue έχουν, όμως, πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που “απογειώνουν “τις δυνατότητες τους. Έτσι, οι αγοραστές τους θα είναι σε θέση να χειρίζονται το φωτισμό τους μέσω συμβατής iOS εφαρμογής ή μέσω του υπολογιστή τους από την ιστοσελίδα της Philips. Επιπρόσθετα, μία Android έκδοση της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμη το Δεκέμβριο.

    Το σύστημα θα πωλείται σε ένα πακέτο που κοστίζει 199 δολάρια και περιλαμβάνει τρεις λαμπτήρες LED και μία “γέφυρα” που συνδέεται στο router του σπιτιού σας.

    Αφού κάνετε το σχετικό σετάρισμα, θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε το χρώμα κάθε λαμπτήρα ξεχωριστά ή να επιλέξετε ένα από τα τέσσερα “templates” της Philips. Μπορείτε, ακόμη, να ορίσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα templates, καθώς και να ορίσετε χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ανάβουν και θα σβήνουν τα φώτα. Αν χρειάζεστε επιπλέον λαμπτήρες, κάθε Philips Hue μπορεί να αγοραστεί έναντι 59 δολαρίων, ενώ μία γέφυρα μπορεί να υποστηρίξει συνολικά έως 50 λαμπτήρες.

    Μάθετε περισσότερα για τους λαμπτήρες “Hue” στο www.meethue.com

    Δείτε το σχετικό video

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles