21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Philips MMD: State-of-the art Monitors για κάθε… γούστο και διάθεση!

    Ένα αξιόλογο monitor είναι γνωστό ότι μπορεί να απογειώσει την computing ή gaming εμπειρία μας. Για αυτό και η επιλογή του θα πρέπει να γίνει με προσεκτικά κριτήρια από τη στιγμή μάλιστα που αυτό θα μας συντροφεύει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας τον χαρακτήρα της… «επένδυσης». Για αυτό και πριν να καταλήξετε στην αγορά ενός monitor, θα πρέπει να εστιάσετε στην υψηλή ποιότητα κατασκευής, στα ανεπτυγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και κυρίως στη μοναδική αξιοπιστία που αυτό θα σας προσφέρει. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερο ψάξιμο εάν το καλοσκεφτείτε και ούτε είναι απαραίτητο να σπαταλάτε ώρες και ώρες στο Internet κάνοντας διαρκείς (και άσκοπες) αναζητήσεις. Η Philips MMD με τις δυναμικές λύσεις που διαθέτει στη πλούσια προϊοντική γκάμα της, έχει όλα όσα χρειάζεται o power user, είτε ασχολείται με το gaming και το entertainment, είτε αναζητάει ένα monitor υψηλών προδιαγραφών για να φέρει εις πέρας με πιο ξεκούραστο τρόπο τα επαγγελματικά του tasks. Για πάμε όμως να δούμε ποιο monitor της Philips MMD ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με τις ανάγκες, τα «θέλω», το γούστο, αλλά και την ιδιοσυγκρασία σας…

    For “serious” Gamers!

    Οι gamers σίγουρα ανήκουν στο πιο απαιτητικό κοινό που υπάρχει, καθώς ένα δυνατό monitor μπορεί είτε να υποβαθμίσει ή να εκτοξεύσει την gaming εμπειρία. Μάλιστα, οι πιο «ψαγμένοι» gamers αγαπούν να βρίσκονται στην elite, αλλά για να το καταφέρουν αυτό χρειάζονται πάντοτε και τον απαραίτητο εξοπλισμό, για στο monitor που επιλέγουν δίνουν μεγάλη σημασία σε χαρακτηριστικά, όπως στο χαμηλό χρόνο απόκρισης (response time), την ανάλυση και φυσικά στο ρυθμό ανανέωσης της εικόνας (refresh rate). Για τους gamers που θέλουν λοιπόν να ανέβουν level η Philips MMD μας προτείνει το 4Κ LCD monitor Momentum 278Μ1R (27′), αλλά το εκπληκτικό “hybrid” Momentum 4K HDR display, 558Μ1RY (55′).

    Ξεκινώντας με το 278M1R, το τεχνικό team της Philips εστίασε στη δημιουργία ενός monitor που έχει σαν στόχο να μυήσει τους gamers στην έννοια του gaming υψηλού επιπέδου. Κάθε σπιθαμή της gaming οθόνης της Philips MMD έχει μελετηθεί προσεκτικά για να προσφέρει μια άκρως smooth gaming εμπειρία. Μέσα από τo 4Κ UHD (3840×2160 pixels) display συνδυάζεται η μοναδική κίνηση με τα σούπερ ρεαλιστική καθαρότητα στην εικόνα. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό της που θα κάνει τους gamers να λατρέψουν την 278M1R, καθώς η τεχνολογία Ambiglow δημιουργεί μια ανεπανάληπτη entertainment ατμόσφαιρα, καθώς ένα «στεφάνι» χρωμάτων αγκαλιάζει το monitor.

     

    Μάλιστα, ο γρήγορος επεξεργαστής που διαθέτει αναλύει την κάθε εικόνα και προσαρμόζει αναλόγως τα επίπεδα της φωτεινότητας και τα χρώματα, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι «μαγευτικό»! Παράλληλα, η 278Μ1R έρχεται με υποστήριξη ήχου DTS, λειτουργία SmartImage HDR που ουσιαστικά  δίνει ένα τεράστιο boost στο HDR περιεχόμενο, ανύπαρκτο input lag και τεχνολογία flicker-free που ξεκουράζει τα μάτια ύστερα από μια σειρά από πολύωρα gaming sessions.

     

    Και εάν η Momentum 278Μ1R σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των PC gamers, οι fans του console gaming, σίγουρα δεν θα μπορούν να «ξεκολλήσουν» με τίποτα από την Philips Momentum 558Μ1RY. Αυτή η premium και high-end 55αρά 4Κ οθόνη πρόκειται ουσιαστικά για ένα «υβρίδιο» που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην high-tech τηλεόραση και στο monitor και καθίσταται ιδανική για τους λάτρεις του console gaming! Με ΑΑΑ «θεϊκό» ήχο από τα ηχεία της Bowers & Wilkins, Ambiglow τεχνολογία (που δίνει άλλη διάσταση στην έννοια του ατμοσφαιρικού gaming) και refresh rate στα 120Ηz, τη νέα Momentum απλώς δεν γίνεται να μην την ερωτευθείς!

    Η super smooth κίνηση, η άριστη «crystal-clear» ποιότητα της εικόνας, το low input lag, αλλά και η τεχνολογία SmartImage HDR που φροντίζει στο να κάνει την gaming εμπειρία σας το λιγότερο… φανταστική, καθιστώντας το εν λόγω display «must-have» για κάθε φανατικό gamer που επιθυμεί να βάλει πολύ ψηλά τον πήχη! Και επειδή είναι γνωστό ότι οι gamers δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να «λιώνουν» για πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη, με την λειτουργία flicker-free, δεν θα αισθανθείτε ποτέ ξανά τα μάτια σας «βαριά».

     

    Ιts time for… business!

    Φυσικά Philips MMD δε σημαίνει μόνο… gaming, καθώς υπάρχει μια τεράστια γκάμα από monitors, τα οποία απευθύνονται περισσότερο στους users που θέλουν να φέρουν εις πέρας μια σειρά από tasks επαγγελματικού τύπου και οι οποίοι φιλοδοξούν να εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα τους στα ύψη! Η λύση για όλους τους επαγγελματίες που αναζητούν το κάτι παραπάνω ακούει στο όνομα: Philips Brilliance 346P1CRH. Το 34 ιντσών Curved ultra-wide monitor της Philips αποτελεί την επιτομή του performance και ένα μοναδικό «εργαλείο» στα χέρια κάθε επαγγελματία.

     

    Ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα της εικόνας, το οπτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά crisp, αλλά και crystal clear. Σε αυτό συμβάλλει τα μέγιστα και η λειτουργία DisplayHDR 400, η οποία απέχει έτη φωτός από τα υπόλοιπα displays που κυκλοφορούν στην αγορά. Με ακόμη πιο βαθύ μαύρο και εντυπωσιακό contrast και χρώματα, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται γιατί η Philips MMD ανήκει στο club των κορυφαίων κατασκευαστριών monitors. Διαθέτοντας ένα built-in USB Type-C docking station (το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε με direct και on-the-fly τρόπο όχι μόνο το laptop σας, αλλά και keyboard και mouse) είναι ότι πρέπει για να μετατρέψετε το monitor σας σε ένα μικρό κέντρο επιχειρήσεων σε χρόνο… dt! Μάλιστα, ενεργοποιώντας την ξεχωριστή λειτουργία Multiview μπορείτε να εργάζεστε σε δύο συσκευές με ταυτόχρονο τρόπο (σε ένα desktop και ένα laptop), φέρνοντας εις πέρας ακόμη και τα πιο πολύπλοκα tasks.

     

    Και επειδή η ευκολία στη χρήση βρίσκεται στο επίκεντρο που προσφέρει η Philips Brilliance 346P1CRH, ένα σούπερ χρήσιμο KVM switch, σας επιτρέπει να εναλλάσσετε δύο πηγές περιεχόμενου με πολύ εύκολο και άνετο τρόπο, ελέγχοντας έτσι ξεχωριστά το προβαλλόμενο αποτέλεσμα από δύο PCs. Τέλος, επειδή ζούμε στην εποχή που το video conferencing και τα online meetings αποτελούν πλέον μέρος της επαγγελματικής καθημερινότητας μας, η 346P1CRH έρχεται με μια διακριτική Windows Hello pop-up webcam στο επάνω τμήμα της, η οποία προσφέρει ασύγκριτη ασφάλεια, δίνοντας σας τη δυνατότητα να συνδεθείτε στα Windows, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου! Με ασύγκριτη ποιότητα, επαγγελματικό χαρακτήρα, μοναδικά τεχνολογικά features και την ποιότητα κατασκευής που μόνο η Philips MMD μπορεί να προσφέρει, το 346P1CRH είναι το monitor που θολώνει ευχάριστα το τοπίο ανάμεσα στο bussiness και στο… pleasure!

     

    Mainstream & Eco-Friendly!

    Αναφερθήκαμε στο πάντοτε απαιτητικό gaming κοινό και στους πιο professional users, ωστόσο η πλούσια προϊοντική γκάμα της Philips MMD στοχεύει και στους πιο mainstream χρήστες, οι οποίοι όμως αντιμετωπίζουν την τεχνολογία και με έναν πιο «εναλλακτικό» τρόπο! Η συγκεκριμένη κατηγορία users αναζητάει ένα monitor που να είναι οικονομικό και συγχρόνως να μην θυσιάζει τίποτα από την πλευρά του performance. Για όλους αυτούς λοιπόν τους χρήστες το 27άρι 272B1G είναι ιδανικό!

     

    Με ανάλυση στα 1080p (IPS panel), το 272B1G έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την σωστή ενεργειακή διαχείριση και την οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση σε καθημερινή βάση και για… άπειρες ώρες (είτε είναι τοποθετημένο στο γραφείο σας είτε στο σπίτι). Με εκπληκτικές γωνίες θέασης, ακόμη και σε θέση “pivot” και την μοναδική ποιότητα και την ακρίβεια στα χρώματα που προσφέρει στην εικόνα το IPS panel σε σύγκριση με τα TN displays, το 272B1G αναβαθμίζει την εμπειρία σας είτε πρόκειται για προβολή φωτογραφιών και ταινιών, αλλά και σερφάρισμα στο web! Πραγματικά δεν υπάρχει τομέας που η ποιότητα της εικόνας που προσφέρει να μην παίρνει άριστα! Μάλιστα, το γεγονός ότι φέρει ενεργειακή κλάση Α++, προσφέροντας 36% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, αποδεικνύει ότι οι επιδόσεις και η ποιότητα στην εικόνα μπορούν να συνδυαστούν με την οικονομική και προσεγμένη χρήση. Το μυστικό του 272B1G βρίσκεται στον τρόπο που η LED backlight τεχνολογία, διατηρεί την ίδια ποιότητα στα επίπεδα φωτεινότητας και στο χρώμα, καταναλώνοντας σημαντικά λιγότερη ενέργεια.

     

    Και οι energy-saving δυνατότητες του 272B1G δεν περιορίζονται εδώ, καθώς η λειτουργία PowerSensor βασίζεται σε έναν ενσωματωμένο αισθητήρα, ο οποίος δύναται να αντιληφθεί εάν ο χρήστης βρίσκεται ή όχι μπροστά από την οθόνη του, προσαρμόζοντας αναλόγως τα επίπεδα φωτεινότητας. Σύμφωνα με το R&D τμήμα της Philips MMD αυτή η εξελιγμένη λειτουργία όχι μόνο περιορίζει σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση (φτάνοντας ακόμη και στο 70%), αλλά παρατείνει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του monitor και την αντοχή του στο πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα, ένας ακόμη εξελιγμένος σένσορας μπορεί να ανιχνεύσει το φυσικό φως που υπάρχει στο δωμάτιο, καθορίζοντας με αυτόματο τρόπο τα επίπεδα του brightness.  Και επειδή ο χαρακτηρισμός του πιο “eco-friendly” monitor στην αγορά σε καμία περίπτωση δεν του έχει αποδοθεί τυχαία (ούτε πρόκειται για ένα ακόμη πυροτέχνημα του marketing), τo 272B1G είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από οικολογικά υλικά. Ενδεικτικό είναι ότι όλα τα πλαστικά τμήματα, το μεταλλικό φινίρισμα και η συσκευασία του προέρχονται από 100% ανακυκλώσιμα υλικά. Μάλιστα, η Philips MMD στο εν λόγω μοντέλο έχει ακολουθήσει υψηλά eco-friendly στάνταρ, έτσι ώστε να μην υπάρχει τίποτα επιβλαβές στο περιβάλλον. Ολοκληρώνοντας,  στα ατού του 272B1G προσθέστε και τη δυνατότητα περιορισμού του μπλε φωτός, το οποίο επηρεάζει αρνητικά τα μάτια του χρήστη ύστερα από αρκετές ώρες χρήσης και θα έχετε ένα από τα καλύτερα all-around και energy – efficient monitors… ever!

    Safe bet! 

    Η αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας στα monitors και η εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή συναντούν την αξιοπιστία, την φινέτσα και την μοναδική αισθητική και το προϊοντικό line-up της Philips MMD είναι βέβαιο ότι θα κλέψει την καρδιά κάθε χρήστη! Και για το 2020, το όνομα Philips MMD είναι ένα “σίγουρο στοίχημα”!

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles