21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Phishing: Χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών

    Μεγάλο αριθμό καταγγελιών από πολίτες, αναφορικά με διαδικτυακές απάτες που σχετίζονται με Τραπεζικά και Πιστωτικά Ιδρύματα, δέχθηκε τις τελευταίες μέρες η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία, οι παραπονούμενοι λαμβάνουν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και ακλουθώντας τις οδηγίες που τους αποστέλλονται, παραπλανούνται από επιτήδειους, οι οποίοι καταφέρνουν να εξασφαλίσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Στη συνέχεια οι δράστες της απάτης μεταφέρουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων τους, σε δικούς τους λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

    Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο ΤΑΕ Λεμεσού, επιτήδειοι απέσπασαν από 60χρονη και 60χρονο συνολικά 8 χιλιάδες ευρώ ενώ από 61χρονο κατάφεραν να πάρουν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 70 χιλιάδες ευρώ. Επίσης, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στο ΡΙΚ ο επικεφαλής του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Ανδρέας Αναστασιάδης, με τον ίδιο τρόπο οι δράστες της απάτης απέσπασαν άλλες 25 χιλιάδες από άλλο ανυποψίαστο πρόσωπο.

    Η αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποκαλύπτει σε κανένα πρόσωπο τα προσωπικά του στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών του λογαριασμών, αφού κανένα Τραπεζικό/ Πιστωτικό ίδρυμα δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης των πελατών του.

    Οι πολίτες καλούνται επίσης να βεβαιώνονται ότι, οποιαδήποτε μηνύματα λαμβάνουν μέσω τηλεφώνου ή και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), είναι αληθινά και πράγματι έχουν αποσταλεί από Τράπεζα ή Πιστωτικό Ίδρυμα όπου διατηρούν λογαριασμό, προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε σύνδεση με ιστοσελίδα τέτοιων ιδρυμάτων μέσω ηλεκτρονικού συνδέσμου που αναφέρεται στα σχετικά μηνύματα. Επιπρόσθετα θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι η  ιστοσελίδα με την οποία έχουν συνδεθεί είναι η αυθεντική ιστοσελίδα της Τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles