21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Τα 5 μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα της Φυσικής

    Αφορμή για το post αυτό, είναι η περιπέτεια του διάσημου καθηγητή Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, Paul Frampton που, άφησε το μυαλό του στο αμφιθέατρο, ακολούθησε την καρδιά του (και άλλο ένα μέρος του σώματός του) και πήγε στη Βολιβία για να συναντήσει το μοντέλο των ονείρων του, την Denise Milani και βρέθηκε στη φυλακή για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ο καθηγητής Frampton πήγε να συναντήσει την Milani και να εκπληρώσει τις φαντασιώσεις του αλλά, αντί της «ζουμερής» μοντέλας, τον περίμενε ένας άγνωστος άντρας με μία βαλίτσα, λέγοντάς του ότι για να δει τη Milani, θα έπρεπε να εξασφαλίσει ότι η συγκεκριμένη βαλίτσα θα έφτανε στην Αργεντινή. Τα υπόλοιπα της ιστορίας του αφελή κου Frampton, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

    Ο Frampton, όμως, δεν είναι ο πρώτος αναγνωρισμένος φυσικός που έχει εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο. Μπορεί να είναι ο πρώτος που κατέληξε σε φυλακή στην Αργεντινή για τα μεγάλα στήθη μίας γυναίκας, αλλά στο παρελθόν, μεγάλα ονόματα της επιστήμης της Φυσικής, απασχόλησαν τον τύπο για ιστορίες που αφορούσαν την καρδιά και το κρεβάτι τους και όχι τα Νόμπελ:

    Οι «σχετικές» σχέσεις του Albert Einstein

    Ο «μπαμπάς» της θεωρίας της σχετικότητας δεν ήταν πολύ καλός με την πρώτη σύζυγό του, την φυσικό από τη Σερβία, Mileva Maric. Ειδικά σε ό, τι είχε να κάνει με την κοινή τους συμβίωση. Από τις επιστολές που διέρρευσαν στο 1995, ήθελε να την έχει για το «πλύσιμο και το σιδέρωμα» αποκλειστικά, αλλά και την ανατροφή των παιδιών του. Ειδικά όταν αποφάσισε να κάνει τις ερωτικές του σχέσεις πιο… σχετικές, με την εξαδέλφη του Έλσα, την οποία και παντρεύτηκε, θρέφοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα tabloid της εποχής με ένα πρώτης τάξεως σκάνδαλο.

    Ο «ραδιενεργός» έρωτας της Marie Curie

    To ότι είναι η πρώτη και η μόνη γυναίκα που έχει κερδίσει Νόμπελ Φυσικής και Χημείας, δεν την άφησε στο απυρόβλητο από τα Media της εποχής της. Όταν πέθανε ο σύζυγός της, η Marie Curie ερωτεύτηκε τον πρώην μαθητευόμενό του, Pierre Langevin. Ο Langevin ήταν παντρεμένος όμως, οπότε ο Τύπος στη Γαλλία γέμισε πηχυαίους τίτλους για την «αντροχωρίστρα» και «Εβραία» επιστήμονα. Βέβαια, δεν ήταν η Curie που απατούσε τον σύντροφό της (χήρα γαρ) και ουδέποτε ήταν Εβραία. Αλλά τα tabloids της εποχής δεν ασχολήθηκαν με αυτές τις δύο «μικρές» λεπτομέρειες.

    Οι ερωμένες του Erwin Schrodinger

    Ο αυστριακός φυσικός Erwin Schrodinger δεν ήταν γνωστός μόνο για τις αρχές της κβαντομηχανικής και το παράδοξο της γάτας του. Ήταν γνωστός και γιατί διατηρούσε σχέσεις με διάφορες ερωμένες, χωρίς ποτέ να χωρίσει την γυναίκα του, Anny. Μία από τις ερωμένες αυτές, όμως, ήταν η σύζυγος του βοηθού του Arthur March. Όλα καλά, θα πείτε. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο March γνώριζε γι αυτή τη σχέση και δεν τον ένοιαζε. Όταν μάλιστα η σύζυγός του Hilde, έμεινε έγκυος από τον Schrodinger και μετακόμισε στο σπίτι του, ο March δήλωσε ότι είναι ο πατέρας του παιδιού για να «προστατεύσει» κοινωνικά το παράδοξο κουαρτέτο.

    Ο Stephen Hawking και τα sex clubs

    H περίπτωση του Hawking δεν έχει θέση σε αυτό το post. Γιατί δεν ενέχει «σκάνδαλο». Ο πασίγνωστος φυσικός, που κατέχει την έδρα του Νεύτωνα δεν είναι παντρεμένος, ούτε κάνει κάτι «μυστικό» όταν επισκέπτεται τα sex clubs που του αρέσουν. Ούτε πειράζει κάποιον όταν φλερτάρει με τις νοσοκόμες του. Όλες τις νοσοκόμες του. Ή τουλάχιστον, καμία δεν έχει δηλώσει δυσαρεστημένη από το γεγονός. Οι συχνές επισκέψεις του σε sex clubs όμως, είναι αγαπημένο θέμα των tabloid και των media και γίνονται είδηση!

    Ξεπεράστε λοιπόν το στερεότυπο του ανέραστου και άχρωμου επιστήμονα. Η ιστορία αποδεικνύει πως ακόμα και οι επιστήμονες υποκύπτουν σε ένα από τα βασικότερα ένστικτα του ανθρώπου και μάλιστα, κάποιες φορές, αυτό γίνεται και πρωτοσέλιδο.

    Πηγή: Popsci

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles