20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Pi: Ένας προσωπικός AI βοηθός έφτασε στο Viber

    Σε μια συνεργασία που ενισχύει την πεποίθηση ότι “η συνομιλία είναι η νέα διεπαφή”, η Rakuten Viber, η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα για ιδιωτικές και ασφαλείς συνομιλίες και επικοινωνία μέσω φωνής, συνεργάστηκε με το AI studio Inflection. Το Inflection φέρνει την προηγμένη εμπειρία του στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας στα εκατομμύρια χρηστών του Viber παγκοσμίως. Οι χρήστες του Viber θα έχουν άμεση πρόσβαση στο Pi, κάτι που θα ενισχύσει την εμπειρία τους στην ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω προηγμένων δυνατοτήτων συνομιλίας.

    Με ένα όνομα που σημαίνει προσωπική νοημοσύνη, το Pi φέρνει μια εξαιρετικά υποστηρικτική προσωπικότητα με ενσυναίσθηση στις συνομιλίες με τους χρήστες. Λειτουργεί με το μοντέλο γλωσσικής νοημοσύνης Inflection-2.5 της εταιρείας, το οποίο ανταγωνίζεται τα καλύτερα μοντέλα βάσης στον κόσμο στις πιο σημαντικές μετρήσεις της βιομηχανίας. Το Pi συνδυάζει υψηλή EQ με έξυπνη IQ για να βοηθήσει τους χρήστες σε όλες τις ερωτήσεις τους. Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές, ενημέρωση, να συζητήσουν προβλήματα ή απλά να αποφορτιστούν. Το Pi θα βοηθήσει τους χρήστες να οργανώσουν τις σκέψεις τους, να κάνουν σαφείς σχεδιασμούς και να τους υλοποιήσουν – είτε αλλάζουν δουλειά, προσπαθούν να βελτιώσουν την υγεία τους, μαθαίνουν μια νέα δεξιότητα, θέλουν να μάθουν τα τελευταία νέα ή απλά έχουν διάθεση για συνομιλία. Το Pi είναι διαθέσιμο για τους χρήστες του Viber όλο το εικοσιτετράωρο, στα αγγλικά, ώστε να έχουν πάντα κάποιον να απευθυνθούν.

    Παράλληλα με το νέο προσωπικό τους chatbot AI, διατίθενται αυτοκόλλητα εμπνευσμένα από το Pi σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας για τους επόμενους τρεις μήνες, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν τόσο σε προσωπικές συνομιλίες με φίλους όσο και σε συνομιλίες με το Pi. Οι χρήστες μπορούν να φέρουν θετικά μηνύματα στις συνομιλίες τους με τα αυτοκόλλητα, που περιλαμβάνουν εκφραστικές, υποστηρικτικές και φιλικές ατάκες, όπως “Μπορώ να βοηθήσω;”, “Ας συζητήσουμε”, “Γεια σου φίλε” -ακόμα και “Σ’ αγαπώ”.

    Το Rakuten Viber βρίσκεται πια ανάμεσα στις Υπερεφαρμογές, προσφέροντας στους χρήστες του μια σειρά από ευέλικτες υπηρεσίες και λειτουργίες, από άμεσες πληρωμές μέσα στην εφαρμογή και ψυχαγωγικά κανάλια μέχρι μια ατελείωτη συλλογή από αυτοκόλλητα, gifs και chatbots που βοηθούν τις συνομιλίες των χρηστών και ενισχύουν την επιχειρηματική ανάπτυξη. Η διεύρυνση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα ήταν ένα απαραίτητο στοιχείο της εξέλιξης και της ανάπτυξης του Viber τα τελευταία χρόνια. Τώρα, μαζί με την Inflection, που υποστηρίζεται από επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλους παίκτες, όπως η Microsoft, η Nvidia, ο Bill Gates και ο Eric Schmidt, η εφαρμογή μηνυμάτων τολμά να φανταστεί ένα μέλλον όπου οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης απροβλημάτιστα και αποτελεσματικά στα δάκτυλά τους.

    “Η Rakuten Viber έχει δεσμευτεί να εκδημοκρατίσει ην πρόσβαση σε ισχυρές και ταυτόχρονα εύχρηστες δυνατότητες επικοινωνίας για τους χρήστες smartphone σε όλο τον κόσμο. Καλωσορίζοντας το Pi στην πλατφόρμα μας, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε αυτό το ταξίδι – να εισάγουμε ισχυρούς και συνομιλητικούς βοηθούς ΑΙ σε εκατομμύρια χρήστες για πρώτη φορά στη ζωή τους”, σχολιάζει ο Atanas Raykov, VP of Global Marketing & Growth της Rakuten Viber.

     

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles