15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ποια εταιρεία κατασκευάζει τους πιο αξιόπιστους σκληρούς δίσκους; Η Backblaze προσπαθεί να απαντήσει!

    Η Backblaze, γνωστή για τις υπηρεσίες αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει, επιστρέφει, αυτή τη φορά με τα ανανεωμένα στατιστικά της στοιχεία που αφορούν τα ποσοστά αστοχιών σκληρών δίσκων για όλο το 2016. Οι αναφορές τριμήνου της εταιρείας στη συχνότητα αστοχιών που παρουσιάζουν οι HDDs είναι τα καλύτερα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε την αξιοπιστία και τις επιδόσεις των δίσκων. Επομένως, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα στοιχεία που αφορούν όλο το 2016.

    Να σημειωθεί ότι η Backblaze περιλαμβάνει μοντέλα σκληρών δίσκων στην έρευνά της, αν στην υποδομή της αριθμεί τουλάχιστον 45 δίσκους αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου, ενώ σήμερα συνολικά έχει ενεργούς 72.100 δίσκους. Χαρακτηριστικό είναι ορισμένα «slides» (τα οποία μπορείτε να βρείτε στην πηγή) και τα οποία δείχνουν ότι οι δίσκοι Seagate ST4000DX000 χωρητικότητας 4TB είναι οι μόνοι σκληροί δίσκοι οι οποίοι παρουσιάζουν διψήφιο ρυθμό αστοχιών.

    Καταγραφή

    Προηγουμένως, η εταιρεία είχε τονίσει πως αποδέχεται ένα σχετικά μεγάλο αριθμό αστοχιών συγκεκριμένου drive πριν το αποσύρει από την υποδομή της, αν και κάτι τέτοιο το έχει κάνει παλαιότερα. Ωστόσο, τελευταία τα drives αυτά έχουν βελτιωθεί σημαντικά και τα ποσοστά αστοχιών των μοντέλων χωρητικότητας 8TB της Seagate είναι σε ανεκτά επίπεδα.

    Στο παρακάτω γράφημα, βλέπουμε το ρυθμό αστοχιών σε σχέση με τη χωρητικότητα του εκάστοτε drive. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο ρυθμός αστοχιών δεν αλλάζει σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Οι τυχόν διακυμάνσεις που παρατηρούμε μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι παλιά drives αποσύρονται και αντικαθίστανται από νέα μοντέλα. Επίσης, οι δίσκοι μεγαλύτερης χωρητικότητας δεν παρουσιάζουν στατιστικά διαφορετικούς ρυθμούς αστοχιών σε σχέση με τα παλαιότερα και μικρότερα σε χωρητικότητα drives, κάτι που σαφώς υποδεικνύει ότι δεν θα πρέπει οι καταναλωτές να ανησυχούν ότι οι μεγαλύτεροι σε χωρητικότητα δίσκοι είναι και πιο επιρρεπείς στις αστοχίες.

    blog-lifetime-by-drive-size-640x506

    Όπως πάντα, τα συγκεκριμένα στοιχεία της Backblaze θα πρέπει να εκληφθούν με κάποια επιφυλακτικότητα. Η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα στις αγορές της τους σκληρούς δίσκους χαμηλού κόστους, ενώ δεν καταφεύγουν σε enterprise λύσεις της WD, της Seagate και άλλων κατασκευαστών. Οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων από την μεριά τους τονίζουν στις διαφημιστικές καμπάνιες τους ότι το enterprise hardware έχει υποστεί πρόσθετες πιστοποιήσεις και μπορεί να λειτουργήσει σε άκρως απαιτητικά περιβάλλοντα.

    Το περιβάλλον της Backblaze πάντως έχει λίγα κοινά με αυτό ενός οικιακού χρήστη. Η εταιρεία γνωρίζει όλες αυτές τις παραμέτρους οι οποίες μπορεί να καθιστούν σε κάποιο βαθμό ανακριβή τα αποτελέσματα της έρευνας, ωστόσο συνεχίζει να τα δημοσιεύει επειδή θεωρεί ότι μπορούν να αποτυπώσουν σε κάποιον βαθμό την πραγματικότητα.

    Backblaze-SP3-top

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles