21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Πίσω στα θρανία! H devolo συμβουλεύει πώς να είστε καλά εξοπλισμένοι για τη νέα σχολική ζωή

    Οι τελευταίοι μήνες έχουν προωθήσει την ψηφιακή εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα. Ξαφνικά, τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι γονείς έπρεπε άμεσα να προσαρμοστούν σε ένα εντελώς νέο είδος διδασκαλίας. Μια τέτοια προσαρμογή όμως απαιτεί εκτός από βασικές γνώσεις και κατάλληλο εξοπλισμό. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι βασικές ανάγκες για μία απρόσκοπτη ψηφιακή εκπαίδευση είτε για το σχολείο, είτε για το φροντιστήριο.

    Desktop PC, laptop, ή tablet;

    Ίσως η πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρει ένας γονέας αυτή την εποχή: Τα παιδιά χρειάζονται τελικά έναν κλασικό επιτραπέζιο υπολογιστή, ένα φορητό υπολογιστή (Laptop) ή ένα tablet για να μπορούν να οργανώνουν τη δουλειά τους για το σχολείο ή και τα φροντιστήρια τους; Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι ακριβώς αυτό, επιτραπέζιοι και δύσκολοι στην μετακίνηση. Λόγω λοιπόν της αυξημένης ευελιξίας, συνιστάται να αγοράσετε ένα φορητό υπολογιστή ή tablet, επειδή είναι πιο βολικά για τις μετακινήσεις εντός και εκτός σπιτιού. Είναι πάντα έτοιμα για χρήση στο σπίτι, στο σχολείο, σε εκδρομές ή ενδεχομένως κατά τη διάρκεια ενός έτους στο εξωτερικό (αν πρόκειται για φοιτητές). Ωστόσο, η τελική απόφαση αγοράς είναι σίγουρα του γονιού, καθώς εξαρτάται και από τον οικονομικό παράγοντα. Επιπλέον η επιλογή του συνοδευτικού software που θα χρειαστεί, όπως π.χ. το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να λαμβάνεται σε συνεννόηση με το διδακτικό προσωπικό, το οποίο γνωρίζει  ακριβώς ποια προγράμματα και εφαρμογές χρησιμοποιούνται στην τάξη και ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις.

    Laptop: μοντέλο για αρχάριους ή επαγγελματίες;

    Ειδικά για τα μικρότερα παιδιά, συνιστάται να αγοράσετε συσκευές που είναι ανθεκτικές, προκειμένου να αντέχουν σε πτώσεις ή άλλες ακραίες χρήσεις. Πολλά παιδιά μάλιστα, αλλά και γονείς έχουν τα laptop τους περισσότερο στην τσάντα, χωρίς ιδιαίτερη προστασία και λιγότερο σε χρήση.

    Ο ειδικός τεχνικός εξοπλισμός είναι, φυσικά, προσανατολισμένος σε μεγάλο βαθμό στις ατομικές απαιτήσεις και στο οικονομικό πεδίο. Ωστόσο, τα ακόλουθα σημεία προσανατολισμού μπορούν να συμβάλλουν στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού:

    • επεξεργαστής υψηλής απόδοσης
    • τουλάχιστον 6 GB μνήμης – καλύτερα 8 GB
    • σκληρό δίσκο SSD με τουλάχιστον 128 GB χώρου αποθήκευσης
    • μια αντί-ανακλαστική οθόνη με τουλάχιστον ανάλυση Full HD
    • ενσωματωμένη κάμερα Web, ηχείο και μικρόφωνο για βιντεοδιασκέψεις
    • διάρκεια μπαταρίας τουλάχιστον 6 ώρες

    Όσο μεγαλύτερα σε ηλικία είναι τα παιδιά, τόσο πιο ισχυρός μπορεί να είναι ο υπολογιστής που χρειάζονται. Τέλος, ένας νέος φορητός υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία για τις σπουδές, εάν πλησιάζουν και είναι απαραίτητο εργαλείο για το πανεπιστήμιο. Για τα παιδιά που ακόμα πάνε σχολείο, συνιστούμε ένα 13 ή 15 ιντσών φορητό υπολογιστή που πληροί τα παραπάνω κριτήρια. Με μια τέτοια συσκευή, τα παιδιά σας θα είναι καλά εξοπλισμένα για μερικά χρόνια.

    Tablet: Ο σύγχρονος μίνι υπολογιστής

    Ένα tablet μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για ένα φορητό υπολογιστή – ειδικά για λόγους κόστους, αν ένα υπάρχον tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχολική χρήση. Ανάλογα με το μοντέλο, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο ή ακριβό να βρεθεί κατάλληλο λογισμικό. Ως εκ τούτου, σε συνεννόηση με το διδακτικό προσωπικό, βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμα τα απαραίτητα προγράμματα για τη συσκευή σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μοντέλα με λειτουργικό σύστημα Android, καθώς το κατάστημα εφαρμογών που χρησιμοποιείται μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το μοντέλο.

    Όσον αφορά στον τεχνικό εξοπλισμό, το tablet καλό θα ήταν μην είναι παλαιότερο από δύο έτη για την παροχή επαρκών επιδόσεων και ασφάλειας. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι για μεγαλύτερη εργονομία χρήστης, σημαντικό να έχετε μια κανονική οθόνη πλήρους μεγέθους, ποντίκι και πληκτρολόγιο, τα οποία είναι συμβατά με το tablet. Ανάλογα με το tablet, συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε πρόσθετες κάρτες μνήμης ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης δεδομένων, καθώς και για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το αγαπημένο σας μοντέλο είναι κατάλληλο για τη σύνδεση πρόσθετων συσκευών, για παράδειγμα μέσω Bluetooth ή προσαρμογέα.

    Ισχυρό Διαδίκτυο

    Αφού έχετε ετοιμάσει τον κατάλληλο χώρο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αρκεί να έχετε και μια καλή σύνδεση στο Internet. Αυτό είναι τόσο σημαντικό για τις εργασίες όσο και για τα ζωντανά μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης. Το πρόβλημα: Σε πολλά σπίτια, η κάλυψη WiFi είναι αποσπασματική. Η devolo, πρωτοπόρα στον τομέα των powerline, διαθέτει λύσεις που μεταδίδουν το σήμα του Internet μέσω της γραμμής του ρεύματος σε όλο το σπίτι. Οι προσαρμογείς της devolo, μετατρέπουν κάθε υποδοχή σε σημείο πρόσβασης για Internet υψηλής ταχύτητας. Οι σύγχρονες λειτουργίες WiFi εξασφαλίζουν μέγιστη άνεση και εγγυώνται ότι η σύνδεση WiFi είναι πάντα γρήγορη και σταθερή.

    Με συσκευές όπως η σειρά Magic 2 WiFi nect, ο χώρος για την κατ’ οίκον εκπαίδευση – και το υπόλοιπο σπίτι – μπορεί να συνδεθεί στο Internet σε χρόνο μηδέν. Εκτός από τη σταθερή και ισχυρή σύνδεση, ένα από τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας λύσης είναι η ολοκληρωμένη προστασία των παιδιών, η οποία σας επιτρέπει να προσδιορίσετε ακριβώς πότε και πώς οι απόγονοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο.

    Mesh WiFi – ήρθε για να μείνει

    Σήμερα όλο και περισσότερο ακούμε τον όρο Mesh WiFi. Τα devolo Magic 2 WiFi next διαθέτουν τη λειτουργία access point steering. Έτσι, οι συσκευές είναι μόνιμα συνδεδεμένες στο ισχυρότερο σημείο πρόσβασης ακόμα και όταν ο χρήστης μετακινείται μέσα στο σπίτι. Τα προτερήματα του Mesh WiFi στο νέο devolo Magic 2 WiFi next δεν σταματούν όμως εδώ. Η λειτουργία “Fast roaming” διασφαλίζει μια γρήγορη σύνδεση στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης, βάση της δραστηριότητας της συσκευής. Το “Band steering”, είναι ενσωματωμένο στους προσαρμογείς WiFi της σειράς Magic 2 next και διασφαλίζει ότι όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν WiFi μοιράζονται αυτόματα στην ιδανική συχνότητα. Αντί για την συχνά «φορτωμένη» συχνότητα των 2.4 GHz, οι συσκευές μεταδίδουν στη συχνότητα των 5 GHz, χωρίς καμία επέμβαση από το χρήστη. Χάρη στη λειτουργία του airtime fairness, οι γρήγορες συσκευές που έχουν περισσότερο airtime (ώρα σύνδεσης στο σημείο πρόσβασης WiFi) δεν καθυστερούνται πλέον από παλαιότερες, πιο αργές συσκευές. Επίσης, το Config sync δίνει τη δυνατότητα στη διαμόρφωση των δεδομένων του WiFi να συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές Magic.

    Τηλε-εκπαίδευση με ασφάλεια

    Χάρη στο WPA3, το ασύρματο δίκτυο με τις συσκευές της devolo είναι υπέρ-ασφαλές. Η τρέχουσα αρχή σε θέματα ασφάλειας της WiFi Alliance είναι βασισμένη στο πρωτόκολλο WPA2 και χάρη στην βελτιωμένη κρυπτογράφηση των 128-bit, προσφέρει ισχυρή προστασία απέναντι σε ανεπιθύμητες προσπάθειες παραβίασης. Ταυτόχρονα, κάνει τη σύνδεση των νέων συσκευών στο οικιακό δίκτυο ευκολότερη. Αυτό προϋποθέτει ότι οι συσκευές WiFi υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση του WPA3. Το WPA2 παραμένει διαθέσιμο σε όλους και υπάρχει και ένας συνδυασμός WPA2 και WPA3 για όσους το επιθυμούν.

    Plug & play με auto-pairing

    Η εγκατάσταση του devolo Magic 2 WiFi next είναι πανεύκολη αφού αρκεί να τοποθετήσετε έναν προσαρμογέα στην πρίζα, να τον συνδέσετε με το router μέσω Ethernet και να τοποθετήστε τον δεύτερο προσαρμογέα σε μία πρίζα στο σημείο που χρειάζεστε ισχυρό Internet. Μέσα στα επόμενα δύο-τρία λεπτά και οι δύο προσαρμογείς έχουν κάνει pair μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια, της σύνδεσης μεταξύ τους οι προσαρμογείς ανταλλάσουν ένα μοναδικό security ID ώστε τα δεδομένα της σύνδεσης να παραμείνουν ασφαλή. Επιπρόσθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την βοήθεια του Home Network που θα σας οδηγήσει βήμα-βήμα για την εγκατάσταση.

    Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles