16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    PlayStation 4: Μια αναλυτική ματιά στη νέα γενιά

    *Προσοχή! Ακολουθεί κείμενο επόμενης γενιάς!* :P Επίσημα λοιπόν στην Αμερική το PS4 έκανε το λανσάρισμά του και η Sony Hellas μας έστειλε το απλό πακέτο νωρίς νωρίς (στη χώρα μας θα έρθει στις 13 Δεκεμβρίου). Ε δεν κρατηθήκαμε και πολύ, το ανοίξαμε (εγώ δηλαδή :P). Μέσα λοιπόν στο κουτί βρήκα την κονσόλα (σοβαρά ε;), ένα χειριστήριο DualShock 4, το ακουστικό-handsfree® που συνδέεται με το χειριστήριο, τα καλώδια και αρκετά βιβλιαράκια με οδηγίες, εγγυήσεις κλπ. Να σημειώσω πως είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που μια κονσόλα περιλαμβάνει HDMI καλώδιο από μόνη της –και δεν απαιτεί να το αγοράσεις ξεχωριστά-  ενώ και το καλώδιο τροφοδοσίας είναι ίδιο με του PS3. Οπότε δεν χρειάστηκε να κουνήσω καλώδια, απλά τα έβγαλα από το PS3 και τα έβαλα στο PS4.

    playstation-4-video-review

    Το κουτί

    Την Παρασκευή που το πρωτοανοίξαμε το τραβήξαμε αμέτρητες φωτογραφίες τις οποίες μοιραστήκαμε μαζί σου, όπου θα δεις το απίστευτο design της κονσόλας, αλλά και το μικρό της μέγεθος. Στη μπροστινή μεριά του κουτιού υπάρχουν δύο θύρες USB, η υποδοχή δίσκου και τα δύο κουμπιά αφής για eject του δίσκου και άνοιγμα της κονσόλας. Από πίσω βρίσκουμε υποδοχές τροφοδοτικού, HDMI, Ethernet (LAN), Digital Out (Optical), AUX. Στο πάνω μέρος του PS4 υπάρχει αυτή η φημισμένη φωτινή γραμμή, η οποία φωτίζει σε χρώμα ανάλογο της κατάστασης του PS4 (μπλε όταν ανοίγει, άσπρο όταν λειτουργεί κανονικά, κλπ). Στον πάτο της κονσόλας υπάρχουν τέσσερα αντιολισθητικά πατάκια που δεν την αφήνουν να τσουλήσει ούτε χιλιοστό. Επίσης, καλύτερα να έχεις πλύνει τα χέρια σου πριν πιάσεις τη γυαλιστερή επιφάνεια του PS4, καθώς γεμίζει δαχτυλιές σε χρόνο dt.

    Το τέταρτο DualShock της σειράς

    Εκτός φυσικά από τη δόξα του κουτιού, σημαντικότατο ρόλο παίζει και το DualShock 4, το οποίο είναι αυτή τη φορά ΠΟΛΥ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Τί παραπάνω έχει; Το DualShock 4 ενσωματώνει πάνω του ηχείο (ναι, ακούγονται διάφορα από τα χέρια σου) ενώ το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του είναι το trackpad, μια επιφάνεια αφής στη θέση που βρίσκονταν τα Start, Select στο προηγούμενο μοντέλο. Τα δύο τελευταία έχουν πλέον αντικατασταθεί με ένα κουμπί Share και ένα Options (φωτογραφίες θα βρεις τριγύρω). Κάτω από το ηχείο υπάρχει το κουμπί PS Home που ανοίγει την κονσόλα και κάτω από αυτό η υποδοχή για τα ακουστικά (αν δεν γουστάρεις να κάνεις φασαρία στο σπίτι). Άλλο ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό είναι το φωτάκι στο πίσω μέρος, το οποίο αλλάζει κι αυτό χρώματα ανάλογα την κατάσταση του χειριστηρίου (και αυτό)!

    Σε άλλα νέα, το χειριστήριο έχει καλύτερο σύστημα δόνησηςσένσορα κίνησης και γενικότερα είναι λίγο μεγαλύτερο σε μάκρος από το DualShock 3 (έτσι το νιώθεις στα χέρια σου τουλάχιστον). Το trackpad από την άλλη, έχει τοποθετηθεί στην πιο κατάλληλη θέση και βολεύει απίστευτα στο να το χρησιμοποιείς –τουλάχιστον όσο το χρησιμοποίησα.

    Διάβασε την υπόλοιπη παρουσίαση και δες και το βιντεάκι στο gameslife.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles