16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    PlayStation 5: Δυνατές πωλήσεις για την κονσόλα της Sony! Έχουν πουληθεί περισσότερα από 25 εκατ. PS5!

    Αν και θα σκεφτείτε ότι ήταν λογικό κι αναμενόμενο, το PlayStation 5 πουλάει σαν τρελό περίπου δύο χρόνια μετά το release του (δεν νομίζουμε να υπάρχει κάποιος στην υφήλιο που να πίστευε ότι η πανίσχυρη κονσόλα της Sony δεν θα τα κατάφερνε σε εμπορικό επίπεδο). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπεύθυνοι της Sony, το PlayStation 5 έχει πουλήσει περισσότερες από 25 εκατομμύρια μονάδες από την ημέρα που κυκλοφόρησε.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το προηγούμενο τρίμηνο, έχουν πωληθεί περίπου 3.3 εκατομμύρια PS5, αν και η ιαπωνική εταιρεία έχει μείνει λίγο πίσω από τον στόχο της που ήταν οι 18 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 για το οικονομικό έτος του 2022 που εξακολουθούμε να διανύουμε και το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2023. Αυτό που μπορεί να δει κανείς αναλύοντας τα στοιχεία που έδωσε η Sony στη δημοσιότητα είναι ότι επικρατεί μια σταθερότητα, όπου για το ίδιο χρονικό διάστημα πωλήθηκε ο ίδιος αριθμός κονσολών. Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι για το 2021 η Sony πούλησε κοντά στις 11.5 εκατομμύρια κονσόλες και μάλλον και το φετινό νούμερο θα είναι περίπου το ίδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες console hardware κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από τρομακτικές ελλείψεις στην αγορά, οι οποίες διήρκησαν για τουλάχιστον ενάμιση έτος εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που εμφανίστηκαν στην παραγωγή και στη εφοδιαστική αλυσίδα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles