15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πλήγμα για τις κυπριακές επιχειρήσεις η διακίνηση προϊόντων «μαϊμού»: Στα €198 εκ ανήλθαν οι απώλειες

    maimou

    Σημαντικές οικονομικές απώλειες επιφέρουν τα πλαστά και πειρατικά προϊόντα  που διακινούνται στην κυπριακή αγορά, τόσο για τις κυπριακές επιχειρήσεις όσο και για τα κρατικά ταμεία. Συγκεκριμένα στα €198 εκ. ανέρχονται οι ετήσιες απώλειες στην κυπριακή οικονομία λόγω της διακίνησης στην αγορά χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού» σε 13 τομείς της οικονομίας, ποσό που αντιστοιχεί στο 15,1% των άμεσων ετήσιων πωλήσεών τους. Οι πέντε κλάδοι που επηρεάζονται περισσότερο στην Κύπρο είναι τα είδη ένδυσης, τα καλλυντικά, τα φάρμακα, κοσμήματα, καθώς και κρασιά και αλκοολούχα ποτά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), οι απώλειες για κάθε πολίτη της Κύπρου υπολογίζονται σε €234, ενώ εκτιμάται ότι χάθηκαν 1.256 θέσεις εργασίας στους τομείς που επηρεάζονται. Την ίδια ώρα, στην ΕΕ οι ετήσιες απώλειες ανέρχονται σε €60 δισ. περίπου.

    Στην πρώτη θέση με τα προϊόντα «μαϊμούδες» στην Κύπρο είναι τα ρούχα, όπου χάνονται κάθε χρόνο €69 εκ. ή το 13,2% των πωλήσεων του κλάδου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles