24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    “Πλημμύρισε” το Twitter με επικριτικά σχόλια για την αλλαγή του Facebook

    Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι πλατφόρμες Facebook , Instagram, WhatsApp και Messenger ανήκουν πλέον στην Meta. Οι πρώτες αντιδράσεις κατά του Ζούκερμπεργκ είναι έντονες, καθώς, ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού κατηγορείται ότι βάζει το κέρδος πάνω από τους ανθρώπους. Η αλλαγή ονόματος του Facebook ερμηνεύεται συχνά στο διαδίκτυο ως ελιγμός αντιπερισπασμού της εταιρείας, που πλήττεται από σειρά σκανδάλων το τελευταίο διάστημα.

    Συνεχίζεται η έρευνα

    Η οργή των κυβερνήσεων και της κοινωνίας των πολιτών οξύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά από τις αποκαλύψεις της Φράνσις Χάουγκεν, που δείχνουν ότι το Facebook επέλεξε να αγνοήσει μέρος των κινδύνων -τοξικά περιεχόμενα στο Instagram για τους νέους, παραπληροφόρηση που υποσκάπτει την δημοκρατία κ.α., για να διαφυλάξει τα κέρδη του. Η εταιρεία, που είναι ήδη στόχος πλήθους ερευνών και διώξεων, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης, που βασίζεται σε εσωτερικά έγγραφα τα οποία η πρώην μηχανικός παρέδωσε στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές, το SEC.

    Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση ακτιβιστών κατά του Facebook που ονομάζεται «The Real Facebook Oversight Board», η αλλαγή ονόματος δεν αλλάζει την πραγματικότητα. “Το Facebook καταστρέφει τη δημοκρατία μας και είναι ο βασικός φορέας της παραπληροφόρησης και του μίσους”.

    Το Twitter πλημμύρισε από σαρκαστικά και επικριτικά σχόλια

    «Meta, δηλαδή «είμαστε ένα καρκίνος της δημοκρατίας που κάνει μετάσταση για να γίνει μηχανή παρακολούθησης και προπαγάνδας για την υποστήριξη αυταρχικών καθεστώτων, την καταστροφή της κοινωνίας των πολιτών…και την δημιουργία κέρδους!», έγραψε για παράδειγμα η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές, σταρ της αμερικανικής αριστεράς.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles