24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Πληροφορίες φέρουν τη Microsoft να αποκτά το TikTok

    Τελευταίο «θύμα» της ατελείωτης κόντρας μεταξύ Αμερικής και Κίνας είναι η εφαρμογή TikTok. Σύμφωνα με ένα tweet του Charles Gasparino του Fox Business Network, η διοίκηση του Trump σχεδιάζει να διατάξει την ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφαρμογής του TikTok, ByteDance, να εκποιήσει το μερίδιό της στις ΗΠΑ. Έτσι, ένα κομμάτι του TikTok στις ΗΠΑ θα μπορεί στην συνέχεια να είναι διαθέσιμο προς πώληση σε εταιρείες και το όνομα της Microsoft έχει αναδειχθεί ως πρώτο στη σειρά.

    Στο μεταξύ, ο Gasparino επιβεβαίωσε σε ένα άλλο tweet ότι η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλία για να αγοράσει την αμερικανική επιχείρηση του TikTok. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Trump ανακοίνωσε ότι υπάρχει η πιθανότητα να απαγορευτεί η εφαρμογή στην Αμερική.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, η εφαρμογή απαγορεύτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της, την Ινδια, μαζί με άλλες κινέζικες εφαρμογές. Αυτό θα μπορούσε σύντομα να γίνει και στις ΗΠΑ, ενώ και η Ιαπωνία εξετάζει την απαγόρευση του TikTok.

    Ο λόγος γι΄ αυτή την απόφαση είναι ο φόβος ότι τα δεδομένα των Αμερικανών πολιτών ενδέχεται να καταλήξουν στο κινεζικό έδαφος και να καταχραστούν. Σύμφωνα με το Bloomberg, η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ αποτελεί μία πράξη αντιποίνων από τον Trump ενάντια στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 από την Κίνα.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, το TikTok στο πλαίσιο των προσπαθειών διαφάνειας, έχει προσφερθεί να αποκαλύψει τον αλγόριθμο της εφαρμογής για τον έλεγχο από ειδικούς και να εξετάσει τις πολιτικές μετριοπάθειας σε πραγματικό χρόνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Kevin Mayer, παρότρυνε τους ανταγωνιστές να κάνουν το ίδιο.

    Ωστόσο, το Facebook έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την πτώση του TikTok, ξεκινώντας το Reels ως εναλλακτική της εφαρμογής, όπου οι δημιουργοί βρίσκουν ένα νέο σπίτι. Αλλά και το YouTube άρχισε επίσης να δοκιμάζει σύντομα βίντεο στην εφαρμογή του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles