14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    “Πλώρη” για… Instagram βάζουν τα NFTs

    Ο Mark Zuckerberg έχει επενδύσει τον τελευταίο χρόνο μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Facebook. Το metaverse πλέον είναι γεγονός, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι ο νέος κόσμος εικονικής πραγματικότητας κερδίζει «έδαφος» μέρα με τη μέρα. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα NFTs. Αυτά τα ψηφιακά «έργα τέχνης» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο απόγειο της δημοτικότητάς τους, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες εταιρείες να θέλουν να επενδύσουν σε αυτά με όποιον τρόπο μπορούν.

    Τα NFTs συνδέονται στενά με το metaverse και είναι λογικό η Meta να τα εντάξει στις δημοφιλείς πλατφόρμες της Facebook και Instagram. Ο ίδιος ο Zuckerberg μάλιστα ανακοίνωσε ότι τα NFTs σύντομα θα έρθουν στο Instagram, χωρίς όμως να δώσει ιδιαίτερες πληροφορίες για το νέο εγχείρημα της εταιρείας. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι προς το παρόν υπάρχουν κάποιες τεχνικής φύσεως δυσκολίες που πρώτα πρέπει να επιλυθούν. Σε μερικούς μήνες αναμένεται οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να φέρουν στο Instagram τα δικά τους NFTs.

    O CEO της Meta συγκεκριμένα ανέφερε:

    «Θέλω να ελπίζω πως τα ρούχα που θα φοράει το avatar σας στο metaverse, θα μπορούν πρακτικά να δημιουργηθούν ως NFT και να μπορείτε να τα μεταφέρετε σε διαφορετικά μέρη. Υπάρχουν πολλά τεχνικά θέματα που πρέπει να λύσουμε πριν γίνει κάτι τέτοιο απλό στη χρήση».

    Διαβάστε επίσης:

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles