16 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
More

    Poco X6 Pro Review: “Υπεροχή στη Value for Money κατηγορία”!

    Η Poco αν μη τι άλλο ανήκει στα πιο πετυχημένα και αναπτυσσόμενα sub-brands της αγοράς, με τις συσκευές της να γίνονται αγαπητές για την Value for Money φιλοσοφία τους. Ήδη τα Poco phones έχουν καταφέρει να κερδίσουν αυτό το κομμάτι της αγοράς που αναζητάει υψηλό performance, αλλά παράλληλα δεν θέλει να ξοδέψει μια μικρή περιουσία για το επόμενο smartphone του, με τα Poco phones ουσιαστικά να αποτελούν τους βασιλιάδες του Value for Money. To Poco X6 Pro βασίζεται στην ίδια πετυχημένη συνταγή που έχουμε συνηθίσει, παρά το γεγονός ότι φαίνεται πανομοιότυπο με το Redmi Note 13 Pro. Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το Poco X6 Pro στο αναλυτικό hands-on review που ακολουθεί…

    Looks and Display!

    Όλα τα smartphones που ανήκουν στην οικογένεια των Poco διαθέτουν χαρακτηριστικές σχεδιαστικές γραμμές και σίγουρα το X6 Pro δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τους προκατόχους του, βασίζεται σε μια συμμετρική πρόσοψη, ενώ παράλληλα το ορθογώνιο camera setup που αποτελεί σήμα κατατεθέν των περισσότερων Poco. Το πάχος του παίζει στα 8.3mm, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 190 γραμμάρια, με τα χρώματα του κίτρινου και μαύρου να κυριαρχούν. Η συσκευή είναι αρκετά ικανοποιητική στον χειρισμό με το ένα χέρι, παράλληλα το grip του είναι αρκετά σταθερό και άνετο, ενώ είναι κατασκευασμένη από ποιοτικό πλαστικό. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει πιστοποίηση IP54, πράγμα που σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στο νερό (splash resistant) και στη σκόνη, ενώ πόντους στο κομμάτι της προστασίας παίρνει από την ύπαρξη ενός ανθεκτικού Gorilla Glass 5 της Corning, το οποίο είναι μια ιδανική επιλογή που μπορεί να σας κρατήσει μακριά από… κακοτοπιές.

    Αναμφίβολα, To σχεδιαστικό team του X6 Pro δεν θα μπορούσε παρά να εστιάσει στο display, το οποίο ως γνωστόν σε κάθε smartphone αποτελεί ένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κοιτάζει (με ευλάβεια ο user). Έτσι λοιπόν, το Poco X6 Pro διαθέτει μια εντυπωσιακή οθόνη Flow AMOLED 6,67 ιντσών (1.220 x 2.712 pixels), που προσφέρει καθηλωτική εμπειρία στο προβαλλόμενο περιεχόμενο, χαρίζοντας μοναδική λεπτομέρεια, ζεστασιά στα χρώματα και αψεγάδιαστη κίνηση. Με adaptive refresh rate στα 120Hz, HDR 10+, Dolby Vision και peak brightness στα 1800 nits, αν μη τι άλλο το display κάνει τη δουλειά του και με το… παραπάνω.

     

    Επιπλέον, με ένα screen-to-body ratio στο 90.1% δεν χωράει αμφιβολία ότι έχετε μπόλικο χώρο για να ευχαριστηθείτε την επιφάνεια της οθόνης, ενώ με touch sampling rate στα 480Ηz, η απόκριση της συσκευής είναι φανταστική. Τέλος, ο οπτικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη παρέχει γρήγορο και αξιόπιστο ξεκλείδωμα, ανεβάζοντας το επίπεδο ασφάλειας της συσκευής.

    Speedy… Gonzales!

    Το υψηλό performance είναι ανέκαθεν ο στόχος όλων των smartphones που ανήκουν στην οικογένεια της Poco και όπως όλα δείχνουν πρόθεση των δημιουργών του ήταν να δώσουν πνοή σε μια συσκευή, η οποία έχει σχεδιαστεί για να τα φέρνει εις πέρας όταν τα πράγματα… ζορίζουν. Έτσι λοιπόν, ένα Media Dimensity chipset (4 nm) αναλαμβάνει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, το οποίο αποδεικνύεται ένας «φάρος» σταθερότητας και υψηλής ταχύτητας. Οι οκτώ πυρήνες που διαθέτει (1×3.35 GHz Cortex-A715 & 3×3.20 GHz Cortex-A715 & 4×2.20 GHz Cortex-A510), συνδυάζονται άψογα για να προσφέρουν τον κορυφαίο συνδυασμό ενεργειακής διαχείρισης και optimized performance. Σε συνδυασμό με 8 ή 12GB RAM ( RAM LPDDR5X) μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, ότι το lag θα είναι μια έννοια που θα απουσιάζει από την καθημερινότητά σας, με το Poco X6 Pro να «σηκώνει» άνετα βαριές εφαρμογές και απαιτητικά games. Στα visuals η επιλογή μιας Mali G615-MC6 GPU, συμπληρώνει την εξαιρετική εικόνα σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση της συσκευής, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, εδώ έχετε δύο επιλογές: στα 256 και 512GB (UFS 4.0).

    Αφήνοντας τα του… hardware και σχολιάζοντας το software που τροφοδοτεί την εμπειρία χρήσης του Poco X6 Pro, εδώ έχουμε HyperOS, το οποίο στηρίζεται στον πυρήνα του Android 14 και αν μη τι άλλο εάν είχατε στο παρελθόν κάποιο smartphone της Xiaomi, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανακαλύψετε πολλές κοινές συνισταμένες με το MIUI. Αυτό έχει και τα θετικά και αρνητικά του, καθώς από τη μία έχετε να κάνετε με ένα γνώριμο περιβάλλον, από την άλλη δεν λείπουν τα διάφορα bloatware και τα pre-installed apps, τα οποία ενδέχεται να μην αρέσουν σε κάποιους χρήστες. Παρόλα αυτά, σε γενικές γραμμές η εμπειρία που προσφέρει είναι άκρως λειτουργική και μεστή, ενώ σίγουρα όσο περνάει ο καιρός το HyperOS είναι βέβαιο ότι θα γίνεται όλο και καλύτερο, παρέχοντας διαρκώς νέα security updates, αλλά και βελτιώσεις στο UI έτσι ώστε να γίνεται όλο και πιο responsive!

    Στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, το Poco X6 Pro έρχεται εξοπλισμένο με ένα πλήθος από δυνατότητες διασύνδεσης, υποστηρίζοντας: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, καθώς επίσης και Bluetooth 5.4, NFC αλλά και όλα τα γνωστά πρότυπα GPS. Τέλος, ως αρκετά χρήσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ύπαρξη μιας infrared port, η οποία σας επιτρέπει να χειρίζεστε τις οικιακές σας συσκευές σας εύκολα και απλά.

    Photos and charging!

    Κάνοντας focus στις κάμερες, η κύρια κάμερα των 64MP (f/1.7, 25mm (wide), 1/2.0″, 0.7µm, PDAF, προσφέρει 2x zoom αισθητήρα χωρίς απώλειες και προσφέρει OIS για σταθερές λήψεις. Επιπλέον, Συνδέεται με μια μονάδα ultrawide 8MP ( f/2.2, 120˚) και φακό macro 2MP (f/2.4). Αν και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο camera smartphone της αγοράς, ωστόσο το φωτογραφικό αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρο. Οι δε έξυπνοι αλγόριθμοι Τεχνητής Νοημοσύνης που «παρεμβαίνουν» στις φωτογραφίες σας βοηθούν έτσι ώστε να έχετε ακόμη περισσότερο δημιουργικό έλεγχο. Μάλιστα, για να σας «διευκολύνει» ακόμη περισσότερο η AI αναγνωρίζει ανθρώπους και κατοικίδια, προσαρμόζοντας αυτόματα την κάμερα ώστε να τα ακολουθεί καθώς κινούνται. Στο δε κομμάτι του video recording, το Poco X6 Pro δεν τα πηγαίνει άσχημα, προσφέροντας ανάλυση που φτάνει τα 4K@24/30fps, ενώ φυσικά η διακριτική selfie των 16MP (f/2.4, (wide), 1/3.06″, 1.0µm) κάνει καλά τη δουλειά της, αποδίδοντας τα πορτραίτα με μπόλικο ρεαλισμό και πιστότητα.

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην αυτονομία της συσκευής της Poco, όπου το έργο για να μένει το smartphone μας όσο το δυνατόν πιο «ζωντανό» γίνεται το έχει αναλάβει μια δυνατή μπαταρία με χωρητικότητα στα 5000mAh. Υποστηρίζοντας wired φόρτιση στα 67W (ο φορτιστής περιλαμβάνεται τη συσκευασία…), το X6 Pro μπορεί να φτάσει από το 0 στο 100%, μέσα σε 45 λεπτά που αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν πολύ καλό χρόνο φόρτισης.

    VfM King!

    Αναμφίβολα, εάν προσανατολίζεστε σε ένα αρκετά αποδοτικό smartphone και δεν θέλετε να δαπανήσετε για αυτό περισσότερα από 350 ευρώ, τότε νομίζουμε ότι το X6 Pro είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Must-have για τους users που θέλουν μια προσιτή συσκευή, αλλά παράλληλα δεν συμβιβάζονται με απώλειες στην ποιότητα κατασκευής και στην απόδοση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles