15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ποια ψηφίστηκε ως “χειρότερη δουλειά της χρονιάς”;

    Ποια θα μπορούσε να είναι η χειρότερη δουλειά, που θα μπορούσε να κάνει κάποιος τη χρονιά που μας πέρασε; Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η CareerCast, αυτή του ρεπόρτερ σε εφημερίδα.

    newspaper-reporter

    Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η δημοσιογραφία αυτού του είδους δεν αποτελεί συνώνυμο τεράστιων πληρωμών ή σταθερότητας, αλλά το να κερδίσει τη θέση της χειρότερης δουλειάς για το 2013 προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, με πολλούς να διαφωνούν έντονα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σημειώνοντας πως, όσο δύσκολη κι αν είναι μία τέτοιου είδους εργασία, σίγουρα υπάρχουν και χειρότερες δουλειές στον κόσμο. (Για να μη σημειώσουμε και το ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον δεν είναι να κάνει μία “δύσκολη” δουλειά, αλλά να μην έχει καθόλου).

    Η έρευνα δημιούργησε “σάλο” στους δημοσιογραφικούς κύκλους, με την Wall Street Journal να δημοσιεύει την προηγούμενη εβδομάδα το σχετικό θέμα και να ανακινεί το ζήτημα.Στη δεύτερη χειρότερη θέση, αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι βρέθηκε η δουλειά του ξυλοκόπου, ενώ ακολουθεί αυτή του εθελοντή στρατιώτη, του ηθοποιού και του εργαζόμενου σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου (λίγο άσχετες ειδικότητες μεταξύ τους η αλήθεια).

    Ο εκδότης της CareerCast, Tony Lee, διευκρινίζει, πάντως, ότι με τον όρο ρεπόρτερ εννοεί κάποιον που εργάζεται σε εφημερίδα μόνο και όχι σε κάποιο online μέσο. “Όλες οι ψηφιακές δουλειές εξαιρούνται από την έρευνα” διευκρινίζει, οπότε, προς το παρόν, εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι ότι υπάρχουν και χειρότερα

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles