15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ποιο… Zoom; Το μέλλον των online meetings ονομάζεται Microsoft Mesh!

    Από τη στιγμή που τα online meetings ήρθαν προφανώς για να… μείνουν και η Microsoft έχει τη δική της πρόταση που μοιάζει να είναι 10 χρόνια μπροστά στο μέλλον. Όχι δεν πρόκειται για μια νέα έκδοση του Teams, αλλά για το Microsoft Mesh, μια εδική Augmented και Virtual Reality πλατφόρμα, η οποία αποτελεί ουσιαστικά το παιδί της ένωσης ανάμεσα στo AR Hololens και στο Windows Mixed Reality.

    Η εν λόγω πλατφόρμα ουσιαστικά προσφέρει ένα AR/VR χώρο για digital meetings, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να αλληλεπιδρούν σε ένα πλήρως 3D περιβάλλον. Εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις εξελιγμένες δυνατότητες του Azure, οι developers θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους software, με την εταιρεία ανάπτυξης AltspaceVR η οποία ειδικεύεται στα virtual meetings, να είναι η πρώτη που θα δρέψει τους καρπούς του Microsoft Mesh, η Microsoft κάλεσε στην παρουσίαση της προαναφερθείσας πλατφόρμας τον James Cameron, τον συνιδρυτή του Cirque du Soleil και την Niantic Labs (που γνωρίζουμε από το Pokemon GO) για να αναφερθούν στο δικό τους όραμα με το «Mesh». To Microsoft HoloLens είναι γνωστό ότι προσφέρει μοναδικά features, ειδικά σε περιπτώσεις που μια σειρά από viewers συναντιούνται σε έναν ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τις δυνατότητες για μια καθαρά personalized εμπειρία και πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο μόνο για εκείνον. Επιπλέον, στο showcase του Mesh, άλλοι χρήστες παρουσιάζονται ως cartoon avatars, κάτι το οποίο έχουμε δει σε δεκάδες ακόμη εφαρμογές αντίστοιχου περιεχομένου.

    Και βέβαια η Microft δεν σταματάει εδώ, καθώς οραματίζεται τη δημιουργία και εισαγωγή 3D φωτορεαλιστικών μοντέλων των χρηστών που συμμετέχουν σε ένα AR/VR meeting (κάτι το οποίο όμως απαιτεί την ανάπτυξη ειδικού camera hardware). Πάρτε μια γεύση από το μέλλον στο video που ακολουθεί…   

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles