23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος desktop browser στον κόσμο; Πρόσφατη έρευνα δίνει την απάντηση

    Ο Google Chrome εξακολουθεί να αποτελεί το δημοφιλέστερο desktop browser σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Statcounter. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο του Chrome στην παγκόσμια αγορά ανέρχεται στο 66.1%, ενώ δεύτερο στην κατάταξη βρίσκεται το Safari της Apple το οποίο αντικατέστησε το Microsoft Edge που κατείχε μέχρι πρότινος την εν λόγω θέση. Φυσικά, η διαφορά τους είναι εξαιρετικά μικρή, καθώς το μερίδιο αγοράς για την Apple και το Safari ανέρχεται στο 11.8%, με το Microsoft Edge να ακολουθεί σε απόσταση “αναπνοής” με 11%. Με βάση τα τελευταία δεδομένα, δημοφιλείς browsers είναι επίσης οι Mozilla Firefox, Opera και Internet Explorer με μερίδια 5.65%, 3.09% και 0.55% αντίστοιχα.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην Ινδία, ο Google Chrome αποτελεί το «βασιλιά» στην κατηγορία, με μερίδιο της τάξεως του 89.04%. Οι Firefox και Microsoft Edge βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, τη στιγμή που μόλις το 1% χρησιμοποιεί το Safari. Δεν αποκλείεται, βέβαια, στο μέλλον να δούμε τα δεδομένα να αλλάζουν. Η Microsoft έχει επενδύσει αρκετά στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), παρουσιάζοντας πρόσφατα τον Microsoft Edge με υποστήριξη ChatGPT.

    Διαβάστε επίσης: ΦΗΜΗ: Λανσάρισμα μέσα στον Ιούλιο για τα Samsung Galaxy Z Fold5 και Galaxy Z Flip5 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles